Mistrovství světa je minulostí, extraliga pokračuje. V dohrávce devátého kola se střetly domácí Vítkovice s Libercem. Severočeši se museli obejít bez svého kapitána Lukáše Nesměřáka, který doléčuje rány ze světového šampionátu. Na druhé straně chyběli dvě opory zadních řad. Pavel Brus bude mimo hru ještě minimálně měsíc, Daniel Folta také k duelu nenastoupil. Přesto si domácí poradily a připsaly si důležité tři body, díky kterým se minimálně na jeden den dostaly do čela tabulky.
20. 12. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice porazily Liberec a katapultovaly se do čela

 



První třetina patřila domácím, když to i brankově potvrdili. Trefili se hned dvakrát, zato Liberečtí vyšli střelecky naprázdno. V závěru třetiny dostali hosté výhodu přesilové hry, s tou však nenaložili podle svých představ.

Druhá třetina byla nejbohatší, co se branek týče. Padly v ní hned tři góly. Nástup patřil Liberci, když dvěma brankami srovnal. Vítkovice však opět strhly vedení na svou stranu. O osudu utkání tak měla rozhodnout poslední část.

Vstup do třetí třetiny se opět vydařil hostům, když využili přesilovou hru. Tím pádem se začínalo od nuly. Poté se více vylučovalo, než hrálo. Přesilové hry se však nepodařilo proměnit. Píše se sedmapadesátá minuta, když Vaněk trefil z první příhru Hrubého.

Vzápětí mohl srovnat Křenek, ten však šancí pohrdl. Vítkovice si tak připsaly důležité tři body. „Utkání jsme nezvládli v prostřední části hry. Máme hodně zraněných, ale také tři body do tabulky. A to je důležité,“ přiznal vítkovický kouč Radomír Mrázek.

K utkání se vyjádřil také liberecký útočník Petr Salát. „K zápasu jsme přistoupli vlažně, první třetinu jsme v podstatě odchodili. Během pětiminutového vyloučení jsme nebyli schopni vstřelit ani jeden gól. Ve druhé a třetí třetině se hra vyrovnala, ale soupeř nás přehrával individuálně.“

Výsledkový servis:


1. SC SSK Vítkovice – M – COM Liberec 4:3
(2:0, 1:2, 1:1)

Branky: 3. Hanic, 15. Tokoš, 35. Vlček, 57. Vaněk – 28. Drnec, 34. V. Krupička, 40. V. Krupička.

Rozhodčí: D. Bartošek, M. Bartošek

Vyloučení: 3:4

Střely na bránu: 26:19

Diváci: 122

Nejlepší hráči: Tokoš – V. Krupička


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*