15. 2. 2013 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Gólman Rebro šokoval, v anketě nahání Kafku! Repre ale musel odmítnout

 



Anketa Florbalisty sezony má za sebou svou první polovinu. Největší senzací je umístění Michala Rebra v kategorii gólmanů. Strážce branky Bohemians je s velkým náskokem druhý v pořadí a atakuje Tomáše Kafku.

Brankář „klokanů“ byl z ocenění nadšený. Nikdy v historii nezískal za celou sezonu v hlasování víc jak 10 bodů. Nyní jich má na kontě přes 50.

„Druhé místo je úžasné, nikdy jsem se nepohyboval ani v první pětce. Nicméně s účastí v play down je to maximum a půjdu určitě níže. To by museli všichni konkurenti totálně vyhořet a to je při jejich kvalitách sci-fi,“ myslí si Michal Rebro

Sezona pro něj přitom nezačala růžově a zvažoval konec kariéry. Mizerný úvod s Bohemians ho demotivoval. Nakonec ho ale trenéři přesvědčili, že to má smysl.

„Start nám ale utekl a pak šlo to jen z kopce, odkud nebylo cesty. Proto jsem uvažoval o pauze od florbalu. Bez motivace a chuti to prostě nešlo. A dnes? Lituji, nelituji. Florbal mi hodně vzal, ale i dal,“
přiznává Michal Rebro.

Dnes už je smířený s tím, že s Bohemkou opět absolvuje nervy v bojích o udržení.

„Kdo nikdy nehrál play down, ten nepochopí. Já z něj mam strach každým rokem větší a větší. Nikdo v něm nemá nic jistého. Doufám, že letos ho budu hrát naposledy. Stres je tam šílený,“ říká.

V Bohemians mu nyní chybí hlavně hecíř Jan Hněvkovský, který šel zkusit štěstí do Mladé Boleslavi. „S Hněvkou byla každá tréninková střela vyhecovaná a oba jsme tak byli motivování. Byl to můj „zvedač“ sebevědomí,“ vypráví.

Na hřišti ale není ani další střelec Michal Jedlička. „S „Bedlou“ to bylo podobné. Jako s Hněvkou, ale on aktuálně víc prospívá jako trenér,“ přemýšlí Michal Rebro. „Bedla už na nás řve jenom z lavičky, takže na hřišti je klid,“ směje se.

Michal Rebro si svými výkony dokonce řekl i o nominaci na výběrová utkání reprezentace. A i když mělo jít jen o přípravu, atmosféru reprezentace mohl okusit po dlouhých sedmi letech.

„Ta repre mi udělala velkou radost. Dostávám pozvánku jednou za čtyři roky, tak si toho vážím. Naposledy jsem byl pozván na přátelské zápasy s Německem a bylo to super. Z toho týdne tréninků a zápasů jsem pak skoro 4 měsíce čerpal sílu do sezony,“ přiznává.

Jenže pozvánku od Radima Cepka musel odmítnout. Zradilo ho zdraví. V pondělí ráno už bylo zle a diagnoza krutá – příušnice. „Future ani televizní Ostravu nestihnu. A nevím jestli má smysl uspěchat návrat proti Havířovu, jen abych měl odchytáno 1000 minut. Takže se nejspíše vrátím až na playdown,“ vysvětluje.

Přesto by někdy ještě rád do branky národního týmu zaklekl. „Nemoc přišla v hodně špatnou dobu. Už před zápasem v Brně jsem se necítil dobře a varoval trenéry. Byl to ale zápas o play off a tak jsem do toho ještě šel. Odmítnutí repre mě hodně mrzí a snad mě ta čest ještě někdy potká,“ říká Michal Rebro.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*