21. 2. 2013 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Havířovu jsem ještě gól nedal, říká Jeski. Zlomí bilanci při 100. zápase?

 



Florbal se vrací na televizní obrazovky. Dnes od 17.30 se v Brně střetnou domácí Bulldogs s Torpedem Havířov. Oba týmy hrají o sebevědomí před koncem sezony, motivaci navíc má Petr Jeski. V Havířově vyrůstal, nyní hraje za Brno a čeká ho jubilejní 100. zápas v extralize!

Půlku sezony strávil Petr Jeski ve finském Ilves Tampere. Teď už má za sebou šest extraligových a jeden pohárový duel za Buldoky. „Zvyknout si na to, že jsem zpět, bylo hodně snadné. Mám zpátky svoje věci, místo v šatně a prakticky vše je tak, než jsem odjížděl,“ říká.

Po jeho návratu Buldoci v extralize bodovali v každém utkání. Oproti mizernému úvodu sezony si ta pomalu vylepují pozici v tabulce a hlavně sebevědomí.

„Určitě šly naše výkony nahoru. Výpadkům jsme se nevyhnuli, ale teď nám zbývá jen doladit nějaké detaily. Celkově si myslím, že je mužstvo na hlavní část sezóny připravené,“ soudí Petr Jeski.

Zda jsou jeho slova pravdivá, ukážou i poslední dva ligové duely před startem play off. Soupeře nelze podcenit, i když jsou momentálně na poseldních dvou příčkách tabulky. Poslední kolo hrají Buldoci doma s Libercem, nyní ale čeká televizní zápas proti Havířovu.

„Havířov sleduji. Kluci se snaží a hrají dobrý a pestrý florbal. Jen jsou úseky hry, kdy si to prostě nechají utéct. Někdy jim nepomáhají ani „určité“ okolnosti,“ myslí si Jeski.

Pro Torpedo ale prý sezona není zdaleka ztracená. „Šanci zachránit se, určitě mají. Hodně kluků ví, jaké je to hrát o záchranu. Bude záležet jen na nich. Myslím, že play down bude tento rok velmi vyrovnané,“ říká havířovský odchovanec.

Petr Jeski a Pavel Kožušník (rok 2009)

Petr Jeski a Pavel Kožušník (rok 2009)

Ve čtvrtečním utkání si proti svým bývalým spoluhráčům zase po roce zahraje. A bude spíš bránit. „Největší hrozba je asi Juhy (Jiří Juhaňák), ale kvalitních hráčů je tam hodně. Navíc mi Pavel Kožušník nařídil, ať mu tam nějakou máznu,“ směje se.

Sám má na kontě pouhých 10 extraligových gólů a 99 zápasů. V tom jubilejním by ale možná rád napravil jednu bilanci. „Gólů moc nedávám a je fakt, že Havířovu jsem ještě žádný nedal,“ směje se.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*