Boje v základní části naší nejvyšší mužské soutěže jsou v samém závěru. Tři kola zbývají do konce základní části a rychlým tempem se blíží nadstavbová část. Zanedlouho se tedy rozjedou boje o mistrovský titul a o udržení mezi českou smetánkou.
11. 2. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Střešovická zkušenost je znát v přesilovkách

 



Tyto aspekty po sezoně rozhodují o tom, zda-li byla úspěšná nebo naopak. Florbal, to však nejsou pouze týmové úspěchy, popřípadě neúspěchy. Součástí florbalu jsou také statistiky, ocenění nebo ankety. Právě statistikám je tento článek věnován.

Hned tři primáty týmových statistik patří úřadujícímu mistrům ze Střešovic. Abychom byli konkrétní jedná se o nejvyšší úspěšnost přesilových her,nejvíce oslabení bez inkasované branky a v neposlední řadě nejlépe střílející tým s procentem úspěšnosti.

Střešovice mají kvalitní přesilovky, to je dlouhodobě známá věc. „V přesilovce i oslabení hrajeme spolu poměrně dlouho a víme, kde kdo zhruba stojí, ale dost je toho také na improvizaci. Každopádně si to musíme přenést do play-off, kde tyto momenty rozhodují zápasy,“ je si vědom kapitán Tatranu Milan Fridrich.

Střešovický Tatran využije téměř polovinu přesilovek, které mu jsou nabídnuty. Kde hledat recept na takovou úspěšnost? „Za recepty se u nás už platí, takže ho jen tak neřeknu. Pravda je, že přesný recept neznáme, jinak bychom měli statistiky mnohem lepší,“ neodpustil si vtipnou poznámku florbalista roku.

Pražský celek není úspěšný jen v přesilovkách. Svou sílu totiž dokazuje i v oslabeních. Tři čtvrtiny svých početních nevýhod totiž Tatran odehraje bez inkasované branky. „Do oslabení máme připravené speciální čtveřice. Je to již zažitá věc,“ hledal důvod v tak úspěšných oslabeních centr první lajny Tatranu.

Kromě dvou zmíněných prvenství, vede také Tatran tabulku úspěšnosti střelby. „Co se týče střelby, tak tam bych příčinu viděl v tom, že skoro nestřílíme a snažíme se vše hrát jak se říká, až do kuchyně. To nám potom sice zvedá procento úspěšnosti, ale není to zcela vypovídající. Kdyby to procento úspěšnosti vydrželo i s nárůstem naší střelby, tak by to bylo mnohem lepší,“ zakončil reprezentační útočník a kapitán Tatranu Milan Fridrich.

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*