Již zanedlouho se extraligové pole rozdělí na dva odlišné tábory. Prvních osm týmů si zahraje o mistrovský titul, poslední čtyři týmy si to v přímém boji rozdají o budoucnost v extralize. Co může rozhodovat? Počet minut strávených na trestné lavici.
12. 2. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Nejtrestanější tým extraligy? Mladá Boleslav

 



V dalším článku zaměřeném na extraligové statistiky jsme si vzali na paškál nejtrestanější tým, kterým je Mladá Boleslav. Mladoboleslavští hráči nasbírali již 133 trestných minut. Je však nutné podotknout, že Sokolové nasbírali tři desetiminutové tresty.

Mladá Boleslav drží v tabulce až šestou příčku. Jeden primát však hráči z města, které proslavil automobilový průmysl, mají. Hráči mladoboleslavského Sokola mají nejvíc minut v kolonce trestů. Z toho vyplývá, že si svěřenci Jiřího Stožického poseděli za katrem ze všech nejvíc.

„Je to smutný fakt, když se však odečtou desetiminutové tresty, tak klesneme někam doprostřed této statistiky. Pracujeme na tom, aby se tyto tresty neopakovaly,“ je si vědom trestů pilíř zadních řad Mladé Boleslavi Štěpán Slaný.

„Myslím, že rok od roku je to lepší a Boleslav je méně vylučovaným týmem. Nejvíce jsme vylučováni za sekání a dohrávání u mantinelů. Ale prostě to vychází ze stylu naší hry,“ pokračoval hráč, který si zahrál i na prosincovém Mistrovství světa.

Jenže blíží se vyřazovací boje a tento fakt může hrát ve výsledku Boleslavi velkou roli. „Budeme muset být více disciplinování. Přesilovky budou v play-off rozhodovat mnoho duelů,“ zakončil reprezentační obránce, který již vzhlíží dlouho očekávaný závěr sezony.

Foto: Petr Faraga


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*