Již v týdnu se odehrál jeden duel dvacátého kola Fortuna extraligy. Tatran v pražském derby zdolal Chodov 6:2. Dvacáté kolo o víkendu pokračuje pěti duely. V jediném sobotním vyzve Znojmo Havířov. V neděli jsou pak na programu čtyři zápasy. Poslední Třinec přivítá Mladou Boleslav, Liberec hostí Vítkovice, Pepino vyzve Spartu a Future hostí Brno.
14. 2. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Kořením dvacátého kola bude souboj o třetí místo

 



V jediném sobotním utkání vyzve nováček ze Znojma Havířov. Havířov má ještě teoretickou šanci na účast v play-off. Bezpodmínečně však musí nováčka porazit a doufat, že Pepino doma zaváhá se Spartou. Havířov je devátý a na osmou příčku, kterou drží ostravské Pepino ztrácí pět bodů. Znojmo je předposlední a neminou ho boje v play-down. Jihomoravané však mají o co hrát. Na dálku bojují o lepší výchozí pozici do blížícího se play-down. Avšak doma zvítězili zatím pouze proti poslednímu Třinci. Svazuje nováčkovi domácí prostředí ruce? Domácím by mohlo hrát do karet bouřlivé prostředí, které domácí fandové dokážou v hale vytvořit. Vyhraje havířovské Torpedo na půdě Znojma a bude boj o play-off napínavý až do posledního kola?
Tip redaktora: 2

Poslední a stále bez bodu. Tak se skloňuje celý rok poslední Třinec. Ten má nakročeno k nelichotivému prvenství. Jako druhý tým v historii může základní část odehrát bez zisku bodu. Třinec tak má jednu z posledních šancí, jak získat body. Nahrávat mu může domácí prostředí. V Třinci však bývá komorní atmosféra. Hosté z Boleslavi jsou šestém místě a budou bojovat o důležité body, vzhledem k dobrému výchozímu postavení do nadstavbové části. Boleslav neprožila dobrý leden, když z možných jednadvaceti bodů získala pouhých osm. Boleslav je jednoznačným papírovým favoritem, vše nahrává tomu, že si hosté odvezou tři body. Rozhoduje se však až na hřišti. Dovede domácí talent Curney Třinec k prvním bodům nebo se vyplní papírové předpoklady?
Tip redaktora: 2

Vítkovice cestují na sever Čech, kde je čeká duel s domácím Libercem. Ten je sedmý a podle všeho ho boje v play-off neminou. Liberec by však mohl poskočit tabulkou směrem nahoru, ale proti Vítkovicím ho rozhodně nečeká procházka růžovým sadem. Ostravští vévodí extralize a rádi by zaútočili na bodový rekord v základní části. V případě, že získají v poslední třech kolech plný početni bodů, tak ho překonají. Papírovým favoritem jsou hosté. Není ani vyloučeno, že na sebe narazí ve čtvrtfinále. Pro Vítkovice mluví také historie. Liberec dokázal florbalisty s rytířem Vítkem na hrudi porazit pouze dvakrát. Získají Vítkovice tři body a přiblíží se vytouženému rekordu?
Tip redaktora: 2

Pepino přivítá na domácí palubovce nováčka, pražskou Spartu. Hosté jsou desátí, domácí drží osmé místo, které zaručuje účast v play-off. Papírovým favoritem jsou tudíž domácí, kteří v případě výhry můžou slavit postup, respektive účast v play-off. Hosté však nebudou chtít nechat body lacino. Na dálku totiž bojují se Znojmem. První vzájemné utkání v této sezoně dopadlo lépe pro domácí, kteří v Praze slavili vítězství 10:5. Naváží na tento výsledek i v domácím prostředí a přiblíží se play-off?
Tip redaktora: 1

Pražské Future přivítá brněnské Bulldogs. Tento duel by se dal označit šlágrem kola, protože je to přímý souboj o třetí místo. Florbalisté Future jsou třetí, hosté z Brna jsou čtvrtí. Papírového favorita utkání nemá. První vzájemné utkání skončilo nejtěsnějším rozdílem, když pražané vyhráli v Brně 7:6. Vůbec je Future v této sezoně odborníkem na vítězství o jednu branku. Pro Future může hrát fakt, že hraje doma. Brňané si však do Prahy pojedou pro body. Pražané mají náskok před Brnem dva body a k uhájení třetí příčky jim tak stačí neprohrát v základní hrací době. Zatím ani jednou si tito soupeři body nedělili.
Tip redaktora: 1

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*