11. 3. 2013 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Nagy věděl: Na Novotného nesmíme nic! Pak zavřel oči a slavil

 



Pro první playoffové vítězství v historii si otrokovičtí Panteři dojeli do Mladé Boleslavi. Druhý čtvrtfinálový zápas plný zvratů rozhodl Michal Nagy, gólem v prodloužení zkompletoval hattrick.

Sice hraje na pravém beku, ale že by jen hasil soupeřovy protiútoky, to se říct nedá. Je na něj spoleh i před brankovištěm soupeře. V Mladé Boleslavi dal ve druhém utkání gól hned v úvodu, kdy navyšoval vedení Panterů na 2:0 a pár minut před koncem poslal svůj tým v přesilovce do vedení 5:4. A i když Středočeši stihli srovnat, opět to byl on, kdo mířil přesně. Jeho gól na 6:5 je vůbec prvním vítězným v play off pro Otrokovice.

„Já jsem ale vlastně jenom zavřel oči a nějak jsem to tam napálil,“ říká ke své trefě, kterou mu připravil nahrávkou zpoza brány Tomáš Sovják. Míček se otřel o nohy některého z hráčů před brankou a zapadl za Bauerova záda.

Prokletí soubojů s Maldou Boleslaví bylo pryč. Letos Panteři v prodloužení prohráli už dvakrát. „Nevím jak ostatní, ale já jsem o tom nepřemýšlel. Necítil jsem žádný tlak, jednou to prostě přijít muselo,“ říká Michal Nagy.

Souboje Otrokovic s Mladou Boleslaví jsou zápas od zápasu ostřejší. Ve druhém utkání už dokonce padla červená karta. O emoce není nouze.

„Asi to k tomu patří. Přece jen už spolu hrajeme několikátý zápas a jsou tam i nevyřízené účty z minula. Boleslav hraje tvrdě a my se taky nenecháme,“ přemýšlí Nagy. Jedno ale Panteři věděli. „Hlavně jsme si říkali, nesmíme nic udělat na Novotného. Všichni to viděli v televizi a třeba by to pak bylo od nás brané jako pomsta… Prostě jde o to, udržet nervy,“ říká bek s číslem 56 na zádech.

První bitvu emocí prohrála Mladá Boleslav. Červenou kartu viděl za oplácení Petr Salát. „Určitě jim může chybět, hrál na přesilovce,“ myslí si Nagy.

„Já čekám ale dál vyrovnané zápasy, velkou roli hrají gólmani. Nás drží Paci (brankář Radovan Michajlovič pozn. red.) a věřím, že si udrží formu,“ chválí svého spoluhráče.

Z Mladé Boleslavi tentokrát odjížděli Panteři spokojení. Dlouhou cestu, kterou absolvovali v posledních 14 dnech už potřetí, si tentokrát mohli vychutnat. „Cesta vysiluje, ale naštěstí jezdíme velkým autobusem a tak má každý spoustu místa pro sebe. Natáhneme se, pustíme film a je to v pohodě,“ říká Nagy.

Teď už ale netrpělivě vyhlíží další víkend, kdy nastane čas odvet. „My jsme hlavně rádi, že nebudeme mít televizní zápas, že budeme moct hrát doma na Štěrku. Tam přece jenom těch 600 lidí vynikne. Bude tam kotel, já se na to ohromně těším,“ přiznává Michal Nagy.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • karlos napsal:

    Gratuluji Boleslavi k vitezstvi v serii..Novotneho faul je max 5 minut. Cerny s Janouskem dostanou flastr,protoze pretahnout hrace hokejkou mimo balon je max ck1.Pak to ma nejak vypadat,kdyz predsedou komise pravidel je rozhodci Gavlas,ktery se snazi nedotknout potencialni finalisty.Co kdyby je nahodou piskal v poslednim zapase sezony?Je mi z toho fuj..Je to plivanec vsem hracum,rozhodcim a cinovnikum extraligy do obliceje..

  • krakora napsal:

    ožralo, táhni!

Napsat komentář

*