Útočník Chodova Petr Šochman je třetím nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Pokud si aktivitu v kanadském bodování Chodovští zachovají, mohli by se v play-off podívat hodně daleko. Jak ale říká samotný hráč, jenž nosí třináctku na svých zádech, důležitý bude soupeř v prvním kole.
1. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Petr Šochman: Chceme se porvat o semifinále

 



Play-off se blíží. Probíhá u vás nějaká speciální příprava?
Měli jsme jedno víkendové soustředění a na tréninku se víc věnujeme přesilovkám. Spíš se ale soustředíme na zápas v Liberci, který nám určí soupeře pro první kolo play-off. Podle soupeře na kterého narazíme, se pak asi bude odvíjet finální příprava.

Koho byste si nejvíce přál do prvního kola?
V úvahu připadá Future, Tatran a Vítkovice. Tady asi budu mluvit za celou chodovskou kabinu, když řeknu Future.

Co bude hrát ve vyřazovacích bojích ve váš prospěch a naopak?
Letošní sezonu jsme několik utkání vyhráli díky tomu, že jsme jako tým hráli do posledních vteřin. Pokud tomu i v play-off všichni dáme sto procent a potáhneme za jeden provaz, tak věřím, že budeme mít o co hrát. Naopak jsme letos pár zápasů ztratili vlastní nekoncentrovaností a chybami jednotlivců. To si v play-off, kde budou často rozhodovat maličkosti, nesmíme dovolit.

Chodov má nálepku hodně neznámého týmu, respektive týmu nových tváří. Jak zatím hodnotíte letošní sezonu?
Před sezonou byla větší obměna hráčů. Máme hodně mladých kluků. Na druhou stranu si myslím, že jména jako Barák, Zozulák, Dvořák, Schwan a další, mají v extralize vysoký kredit. Možná je to právě ta zbytečná nálepka, která z Chodova dělá neznámý tým. Osobně si letošní sezonu užívám. Všichni kluci co přišli, jsou naprosto bez problémů, zapadli a je pohoda.

Jaký je cíl Chodova pro letošní boje play-off?
Určitě bychom se chtěli poprat a podívat do semifinále. Pak se může stát cokoli.

Teď budete s Libercem přímo bojovat o lepší výchozí pozici. Jak vidíte toto utkání?
Pokud chceme v prvním kole Future, musíme v Liberci vyhrát. Naše vzájemná utkání jsou vždy velmi vyrovnaná. Ten kdo udrží emoce, koncentraci a potrestá chyby soupeře, vyhraje. Všichni na Chodově věříme, že to budeme my.

Pod mikroskopem Roberta Segeti:

V Chodově před sezonou proběhla výrazná obměna kádru a pražský celek vsadil zejména na mládí. Po smolných letech se tak chodovský tým dočkal play-off a pro mě osobně je to překvapení. Před senou bych tipoval, že na jeho místě bude třeba Havířov.

Chodov ve vyřazovacích bojích nemá co ztratit. Bude hrát s maximálně čistou hlavou a hodně bude záležet, na koho narazí. V jeho prospěch také můžou hrát roli zkušenosti trenéra Procházky.

Na druhé straně jim bude stoprocentně chybět zkušenost. Navíc si myslím, že má Chodov mnohem vyšší ambice, než je účast v play-off a právě toto přehnané sebevědomí by mu mohlo srazit vaz. Musí si dát pozor, aby nepřecenil své síly a možnosti.

Foto: Petr Faraga


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*