Nepříliš vysoká divácká návštěva viděla kanonádu v podání úřadujícího mistra. V zápase, ve kterém takřka o nic nešlo, si Tatran poradil s Havířovem dost suverénním způsobem. Zvítězil 11:1.
2. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Střešovický Tatran si pohrál s Havířovem

 



Od začátku aktivní Střešovice diktovaly tempo zápasu. Ve dvanácté minutě otevřel skóre Johan Von der Pahlen. Střešovice dále bušily do valu jménem Torpedo, ale bezúspěšně. Do kabin se tak šlo za přijatelného stavu pro havířovské florbalisty.

Brankový gólostroj se rozjel naplno ve druhé části. Tatran nasázel soupeři šest branek. To byl po nadějné první třetině poslední hřebík do hostující rakve. Tatran kontroloval hru a jednoznačně přehrával svého soupeře. O tom, kdo získá tři body, tak nebylo pochyb.

Do třetího dějství se šlo za zcela rozhodnutého stavu. Již po dvaadvaceti vteřinách závěrečné části se trefil domácí Tomáš Vávra. Deset minut před koncem se navíc prosadil reprezentační obránce Milan Garčar, když využil výhodu volného úderu.

Aby toho nebylo málo, tak Tatran přidal v posledních devíti minutách tři branky. Spolehlivý výkon předvedl v zápase reprezentační gólman Tomáš Kafka. Tomu zkazil radost z čistého konta až deset vteřin před koncem hostující Varta, když snížil na konečných 1:12 z pohledu Havířova.

V zápase zaznamenali hned tři hráči úřadujícího mistra hattrick. Kromě reprezentačního beka Garčara, to byl Tomáš Vávra a švédský legionář Johan Vod der Pahlen. Nejvíc bodů však zaznamenal Michal Jedlička.

Tatran postoupil do play-off z druhé příčky. Ve čtvrtfinále narazí na Liberec. „Naše velmi efektivní koncovka vedla k vysoké výhře,“ spokojeně pronesl domácí kouč Petr Ďarmek.

Hostům tak nezbylo, než před výkonem Tatranu smeknout. „Od druhé třetiny nás Tatran přehrával ve všech směrech. V rychlosti, důrazu, nápadu i chuti do hry. Ukazuje se, že s týmy z horních pater tabulky můžeme hrát vyrovnanou partii pouze v kompletním složení. Věřím, že tenhle zápas kluky před play-down nepoznamená,“ sportovně pronesl havířovský kouč Libor Pacík.

Výsledkový servis:

Tatran Střešovice – Torpedo Havířov 12:1 (1:0, 6:0, 5:1)

Branky: 11:58 Johan Von der Pahlen (Tomáš Vávra), 21:59 Milan Garčar, 22:32 Tomáš Vávra (Michal Jedlička), 25:41 Michal Jedlička (Johan Von der Pahlen), 27:51 Matěj Jendrišák (Martin Richter), 38:25 Johan Von der Pahlen (Michal Jedlička), 39:55 Tomáš Vávra (Martin Richter), 40:22 Tomáš Vávra (Dušan Přívara), 50:12 Milan Garčar (Martin Richter), 51:01 Johan Von der Pahlen (Michal Jedlička), 54:16 Michal Jedlička (Dušan Přívara), 57:59 Milan Garčar – 59:50 Martin Varta.

Rozhodčí: Furmánek – Šolc

Vyloučení: 0:1

Využití: 1:0

Střely na branku: 54:25

Nejlepší hráči: Vávra – Laja

Diváci: 93


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*