Dmitry Uglanov patří k základním stavebním kamenům liberecké defenzívy. Je to také další účastník světového šampionátu, který se v prosinci konal v České republice. Na něm nastupoval v dresu Ruska. Teď ale ruského krajánka zajímá pouze play-off, ve kterém Liberec změří síly s Tatranem.
3. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Dvaadvacáté kolo očima Dmitryje Uglanova

 



V posledním kole jste bojovali o lepší výchozí pozici. To utkání jste zvládli, takže u vás asi panuje spokojenost, že?
Ano, utkání jsme zvládli. Celý tým ukázal skvělý výkon. Konečně se nám podařilo seoustředit se na zápas od začátku do konce. Doufám, že nám to vydrží i nadále. Co se týče výchozí pozice, tak to není úplně tak, jak bychom si přáli, ale můžeme si za to sami. Útěchu snad můžeme hledat pouze v tom, že nemusíme jet až do Ostravy.

Jaký byl zápas s Chodovem?
Myslím, že to byla dobrá podívaná. Chodov je zajímavý a mladý tým. Byl to rychlý a otevřený florbal, ve kterém měly obě družstva šance na výhru. My jsme ukázali větší koncentraci a proměňovali jsme šance.

Když se za posledním kolem ohlédnete. Překvapilo vás něco?
V každém zápase byl celkem jasný favorit. Jen jsem nečekal, že Havířov dostane tolik branek. Taky jsem věřil ve výhru Boleslavi. Pro pepino to byl ale důležitější zápas, než pro Sokol.


V prvním kole narazíte na mistrovský Tatran. Co říci k tomuto soupeři?
Tatran je velmi zkušený tým a když se ohlédneme za jeho posledním výsledkem, tak je vidět, že má formu. Bude to těžké, ale je to jen na nás. Když budeme dodržovat pokyny našich trenérů a dáme do toho všechno, může se stát cokoli. Je to play-off.

Jaké jsou vaše tipy na postupující do semifinále?
Já vidím, že do semifinále půjdou Vítkovice, Future, Boleslav a rád bych, abychom byli posledním postupujícím my.

Myslíte si, že bude příští rok nějaký nový extraligový účastník nebo zůstane startovní pole extraligy stejné?
Startovní pole se podle mě změní. Třinec si to se svými výlety nezaslouží. Ostatní týmy, které jsou v play-down mají na to, zachránit se. Rád bych v extralize viděl nějaké nové mužstvo, které nemá s extraligou zkušenosti, třeba Litvínov.

V Liberci máte sázku s realizačním týmem. Je to jediná sázka, která se týče play-off?
Ano. Vsadili jsme se o Pražský maratón s naším realizačním týmem. Zatím je to jediná sázka, ale myslím si, že během play-off něco přibude.

Foto: Josef Zalabák


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*