Dlouhá léta bojoval v play-off za tým SSK Future, kde se snažil získat titul. Ještě před Vánoci si dovezl z Finska stříbrnou medaili, kdy Akademici až ve finále podlehli Finům. Řeč je o kapitánovi pražské Sparty, Davidu Boušovi. Od příštího týdne bude bojovat se svým týmem ne o titul, ale o záchranu v extralize.
13. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

David Bouša: Bude to duel odlišných herních stylů

 



Jak vypadá příprava Sparty na play-down, které začnete příští týden ve Znojmě?
Na Znojmo se připravujeme už delší dobu, protože bylo už dříve jasné, že bude naším soupeřem pro play-down. Prošli jsme obdobím, kdy se pracovalo na zlepšení kondice, v poslední době se ladí spíše taktické věci, přesilovky a podobně.

Sám jste obvykle zažíval boje na opačném konci tabulky, teď najednou play-down. Jak to vnímáte?
Je pravda, že jsem touhle dobou zatím každý rok hrál play-off, ale tak nemůže být vždycky posvícení. Osobně si myslím, že play-down budou rozhodovat podobné aspekty. Rozhodují zkušenosti, nasazení, brankáři a maličkosti.

Patříte k těm zkušenějším. V této sezoně jste překročil hranici sto zápasů v nejvyšší soutěži. Přestože jste ve Spartě krátce, nosíte kapitánskou pásku, vnímáte na sobě určitý tlak?
Nejsem typem člověka, který by se do role kapitána hrnul, ale určitě mě potěšilo, že mi kluci věří a že mě zvolili, i když nejsem v týmu dlouho. Co se týče tlaku, tak žádný přehnaný nevnímám. Spíš se snažím soustředit na svou hru. Ve Spartě je víc zkušených hráčů, kteří mi v roli kapitána pomáhají, za což jsem rád.

Dá se očekávat vyrovnaná série a tuhý boj. Jaký průběh zápasů očekáváte?
Určitě to nebude jednoduchá série. Znojmo má kvalitní tým a i podle zápasů, které jsme s nimi letos sehráli, se dá předpokládat, že utkání budou vyrovnaná. Samozřejmě věřím v naši celkovou výhru, a to jakýmkoli poměrem. Osobně se těším i na samotnou atmosféru zápasů jak v Praze, tak ve Znojmě, protože fandové obou týmu patří k nejlepším v extralize.

Sparta je pověstná svým defenzivním pojetím, kdežto Znojmo sklízí za své nadšení, kterým přistupuje k zápasům, samou chválu. Byl jste zvyklý ve Future přehrávat soupeře kombinací, jak velká změna je ve hře těchto týmů?
Je fakt, že herní pojetí Sparty a Znojma je odlišné. My vycházíme z toho, že máme vynikající gólmany a snažíme se jim práci usnadnit dobrou obranou, kdežto soupeř sází spíš na šikovnost svých útočníků a tím pádem na útočnější florbal. Uvidíme, který z těchto stylů bude účelnější. Když budu mluvit o hře Future, tak aniž bych chtěl někoho urazit, je letos někde jinde v porovnání s oběma nováčky, o čemž samozřejmě svědčí i postavení v tabulce.

Foto: www.sparta-florbal.cz


Autor: Jaroslav Berka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*