17. 4. 2013 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Loni jsem ze Superfinále viděl jen 10 minut, říká Jendrišák. Letos závidět nemusí

 



Chodovský tahoun Matěj Jendrišák sice loni Superfinále navštívil, zápas si ale moc neužil. Pro borce, který vypadl v semifinále, to nebylo jednoduché. Letos se do O2 areny probojoval. A může prolomit další tabu. Nejcennější českou trofej zatím nad hlavu nezvedal nikdo, kdo vyrůstal v havířovském Torpedu.

Hornické město nyní zažívá smutek, sestup o patro níž už je skutečností. Na druhé straně Torpedo čeká radostná událost. Kapitány letošních Superfinalistů jsou odchovanci klubu. Proti vítkovickému Filipu Heczkovi se postaví lídr Chodova Matěj Jendrišák.

Jeden z nich se stane prvním šampionem, jehož naučili florbal v Havířově. „Asi tam nikdo zatím není. Radim Cepek to sice vyhrál, ale toho neberu jako hráče z Havířova. A jinak to vždycky vyšlo tak, že jsme byli stříbrní, ať už já s Tatranem, nebo kluci s Vítkovicemi,“ přemítá dvojnásobný florbalista sezony.

Zároveň bude stát proti dalšímu historickému faktu. Nikdo z účastníků letošního mužského souboje o zlato ještě v O2 areně nikdy nevyhrál. Pro některé aktéry finále skončily špatně už 2 pokusy v roce 2008 při mistrovství světa, Vítkovice neuspěly ani loni při Superfinále. „Strach není. Někdo už tam musí vyhrát. My to ovlivníme jenom tím, jak budeme hrát,“ říká Matěj Jendrišák.

Chodov se kvalifikoval do finále jako první a hodinu čekal na jméno svého soupeře. „Možná jsem si trochu přál, aby tam byly 2 týmy, které ještě finále nehrály, o to by to bylo neobvyklejší a zajímavé. Pro florbal by to byl možná další krok kupředu. Ale abych si vybíral soupeře, to ne. Vesměs mi bylo jedno, s kým budeme hrát,“ přemýšlí kapitán Pražanů.

Rok staré vzpomínky na chvíle, kdy smutně seděl na tribuně, nyní vymění za roli přímého aktéra. „Loni jsem z toho finále vidět tak 10 minut. Hodně těžce se mi to sledovalo, takže jsem byl spíš v zákulisí a jen jsem koukal, jak to dopadne a byl jsem z toho smutný,“ vypráví. „Z pozice hráče, který to nehraje, jsem to těm klukům záviděl. Z pohledu fanouška si to každý musí užít, je to fantastický zážitek,“ říká Jendrišák.

Radost mu zatím kalí jen ohlédnutí do klubu, který ho do velkého florbalu přivedl. „Je obrovská škoda, že Havířov znovu sestoupil, ale je to tak, že v tom kraji je těžké se udržet. Já jsem odešel na školu a třeba Filip Heczko za prací,“ vysvětluje.

Úroveň florbalu v jeho dřívější baště poslední léta klesala. „Možná z toho mohou vinit i nás, my jsme odešli. Ale snad nám to kluci přejí a aspoň bude někdo, kdo ten titul vyhraje a do Havířova ten pohár přiveze,“ plánuje Matěj Jendrišák.

Pokud by se mu to povedlo, do rodného města by vyrazil s trofejí i s dalším chodovským parťákem Janem Binderem, jenž také s florbalem začal v Torpedu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • bedlák napsal:

    Cepek je z Havířova a trofej vyhrál s tatranem, ne?

  • kecy v kleci napsal:

    natov snad taky loni vyhral a je z havirova

    • florbalista napsal:

      Na Natova asi zapomněli, protože ten je brán často jako odchovanec Future. Asi proto, že z Havířova odcházel už v 15 letech.

      • fail napsal:

        jj, tak asi zapomneli no, kazdopadne je jedno, jestli odesel v patnacti nebo ve dvacati, porad je odchovancem:)

  • Banán napsal:

    Havířov ty talenty prostě zazdil… tam se zase bude plácat v 1. lize, přitom takové hráče měl.. kde je chyba hoši?

    • José Kanseka napsal:

      V tom ze jedenacte nejvetsi mesto v republice ti muze nabidnout jen celbu na Lazech nebo Darkove. Nebo praci v utulku za 40 milionu. Vysoka skola nic, prace nic.

  • daria napsal:

    Kapitánka žen Andrea Pastušková začínala taky v Torpedu Havířov.

Napsat komentář

*