23. 5. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

GARČAR JE ZPÁTKY V TATRANU! Střešovice mají první velkou posilu

 



Tatran má první velkou posilu. Do Střešovic se vrací ze švédského Helsingborgu Milan Garčar. Reprezentační bek opět bude působit v prostředí, kde už pětkrát vyhrál mistrovský titul.

Pro Milana Garčara sezona ve Švédsku šťastně neskončila. Ambiciozní tým nakonec na play off nedosáhl a tak český florbalista namísto ostrých bojů po posledním zápasu jen individuálně trénoval. Také ale vyjednával o novém angažmá. V Helsingborgu mu skončila smlouva a švédský klub další prodloužení kontraktu nezamýšlel.

Přesto to chvíli vypadalo, že ofenzivní bek vyzkouší další novou soutěž, spekulovalo se o jeho odchodu do GC Curych.

„Je pravda, že GC mi nabídlo skvělou nabídku, kterou bych za normálních okolností přijal. Ale z rodinných důvodů jsem se rozhodl vrátit do Čech. Tady jsem měl několik nabídek, ale už není důležité, které týmy to byly konkrétně. Nyní budu hráčem Tatranu a to je pro mě v současné chvíli nejdůležitější,“
říká Garčar.

Ve Střešovicích už pětkrát zvedal nad hlavu pohár mistra, letos ale snažení Tatranu sledoval jen z povzdálí.

„Samozřejmě, českou ligu jsem sledoval. Myslím, že pro Tatran nebylo dobré, jak byl připravený na závěrečnou část sezóny. Chodov byl lepším týmem a zaslouženě postoupil,“ soudí zkušený florbalista.

Každý nezdar se podle něj ale dá brát pozitivně. „Teď je potřeba brát to jako očistu a jsem přesvědčený, že se Tatran vrátí silnější než dřív. Až doteď šlo jen o bránění pozic proti ostatním, nyní je nový impuls a jasný cíl. Já osobně vím, že chci vrátit Tatran na nejvyšší příčku,“ říká odhodlaně Milan Garčar.

Ve Střešovicích na něj čeká možná poněkud jiné prostředí. Změnil se trenér a starší a zkušenější hráči zaujali jiné role. V týmu nebude ani Johan von der Pahlen.

„Samozřejmě, tohle vím a s Milanen Fridrichem a Petrem Harapátem už jsme si o věcech kolem týmu povídali. Zjišťoval jsem si informace, které byly důležité pro mé rozhodování. Pro Tatran ale rozhodlo i to, že se vracím do míst, kde jsem prožil nejdelší a zároveň nejlepší část své florbalové kariéry,“ říká Milan Garčar.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*