29. 7. 2013 Superliga (10) KOMENTÁŘŮ

Velký návrat a přestup roku: DAVID RYTYCH bude chytat za BOHEMIANS!

 



Jedna z velkých tajenek letošního přestupového léta je vyřešena. David Rytych svou gólmanskou kariéru rozhodně nekončí. Naopak, po čtyřech letech se vrací se do české extraligy! Nejlepší gólman světa z roku 2011 bude chytat za Bohemians!

David Rytych v Čechách nechytal nikdy za jiný klub, než za Future. Extraligu okusil poprvé v sezoně 2004-05 a za dva roky už hájil branku reprezentace!

S Future mezitím třikrát došel do semifinále české nejvyšší soutěže a v roce 2009 se pustil do další výzvy, zamířil do Finska. V zemi tisíců jezer zažil tři velmi úspěšné sezony, jeho působení v Salibandyliize vygradovalo nakonec angažmá v SSV Helsinky a s finským klubem také vyhrál v roce 2011 Pohár mistrů.

DAVID RYTYCH PO PODPISU NOVÉ SMLOUVY V BOHEMIANS

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ASncZVSHwb8&feature=c4-overview&list=UUD61FTfy8BXZADtndWf9OPA[/youtube]

Poslední angažmá ale Davidu Rytychovi nevyšlo. Ve švédském Helsingborgu nenaplnil očekávání a v ambiciozním klubu se i kvůli zdravotním problémům skoro nedostal do brány. Tým nepostoupil ani do play off a se dvojicí Čechů (společně s Rytychem působil v klubu i Milan Garčar) se rozloučil.

Po nevydařené sezoně se českému reprezentačnímu gólmanovi dlouho nedařilo najít nové angažmá. V polovině července se ale dohodl s pražskými Bohemians. O restart své velmi úspěšné kariéry se bude David Rytych pokoušet v brance „klokanů“.

David Rytych a Michal Rebro: Kamaráde, já jdu do Tatranu, tak zkus tu Bohemku vytáhnout do play off. Mě se to nepovedlo... :)

David Rytych a Michal Rebro: Kamaráde, já jdu do Tatranu, tak zkus tu Bohemku vytáhnout do play off. Mě se to nepovedlo… 🙂

Branku Bohemians v poslední sezoně hájil Michal Rebro, který ale zamířil do Tatranu Střešovice. O náhradě za jednoho z nejzkušenějších gólmanů extraligy se dlouho jen spekulovalo. Ve hře bylo i angažmá Jakuba Korába, který naposledy chytal v Mladé Boleslavi. Jisté je, že Rytychovi bude polečnost dělat slovenský talent z ATU Košice a člen juniorské reprezentace Rasťo Mazák.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*