14. 8. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Luka Časar je zpátky ve Spartě. A hned byl u vítězství nad Tatranem!

 



Pražská Sparta získala do svého kádru staronovou posilu. Ze slovinské Borovnice se vrací na Podvinný mlýn Luka Časar. Nadějný útočník a nejlepší střelec slovinské ligy se hned po svém návratu podílel na vítězství nad Tatranem!

Sparta testovala svou formu v úterý proti Střešovicím a v derby uspěla. Vítězství 3:2 je pro ni o to cennější, že Tatran nastoupil skoro kompletní, chyběl jen zdravotně indisponovaný Martin Richter.

„Vůbec to nemůžeme nějak přeceňovat. Bylo to naše první tréninkové utkání, první test. Úspěch pro nás bylo spíš to, že jsme ho sehráli vyrovnaně, o výsledek nešlo,“ říká trenér Sparty Adam Kovacs.

Do sestavy postavil i Luku Časara, nejlepšího střelce slovinské ligy a zároveň mladíka, který loni pomohl své Borovnici ke zisku mistrovského titulu.

„Já jsem to jméno před dvěma roky jen zaregistroval, ale od vedení Sparty jsem měl jen dobré reference. Od prvního tréninku je ale vidět, že je to skromný a poctivý kluk, který je opravdu herně o level výš, než jsem čekal,“ říká Adam Kovacs.

Časar se předloni podílel na postupu Sparty do extraligy, po úspěšné sezoně ale musel kvůli studiu odejít zpět do Slovinska. Už týden ale patří do sparťanské kabiny.

„Když odcházel, tak jsme se domlouvali, že kdyby to šlo, tak se vrátí. Byli jsme v kontaktu a na začátku srpna nám zavolal a přestup proběhl rychle. Bude s námi celou sezonu, jen v září si bude muset odskočit na nějaké zkoušky,“ vysvětluje sportovní manažer Sparty Václav Culka.

Sparta – Tatran 3:2 (Vrtiška, Němeček, Strachota – Natov, Wild)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*