Posilu až z Finska pro sebe urvaly mistrovské Vítkovice. Do týmu opředeného talenty českého florbalu se vrací staronová tvář Turkka Lehtinen, který v ostravském klubu působil už v sezoně 2005/06.
14. 7. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Turkka Lehtinen oblékne mistrovský dres

 



Zkvalitnit defenzívu a najít náhradu za Daniela Foltu, který byl nucen kvůli zdravotním problémům ukončit kariéru. Tak zejména tyto dva aspekty přispěly k dohodě mezi oběma stranami.

„Je to Fin, takže má neuvěřitelně rychlé ruce a nohy. Když se k tomu přidají jeho zkušenosti a přehled ve hře, stává se z takového hráče nepostradatelný článek týmu. Navíc je to univerzál. Dokáže zahrát snad na každém postu,“ pochvaloval si přednosti finského hráče trenér Vítkovic Radomír Mrázek.

Turkka Lehtinen se v České republice představil už během červnového Fatpipe Cup, kde hrál za výběr Tomáše Sladkého International Company. I ten přispěl k rozepsání druhého dílu knihy s názvem Lehtinen ve Vítkovicích.

„Strašně se na to těším. Je to jako vrátit se do druhého domova. Jsem velmi zvědav, jak se česká liga změnila a jak se vypracovali junioři. O Vítkovicích vím z loňské sezony hodně. Sledoval jsem všechny jejich zápasy, které byly k vidění na internetu,“ prohlásil finský sympaťák Turkka Lehtinen.

Vítkovice jdou do blížící se sezony opět s těmi nejvyššími cíly. A i ty má finská hračička s míčkem na hokejce. „Chci pomoci týmu, sám se zlepšit a neskutečně se těším na samotnou ligu, potažmo na Pohár mistrů. Těším se, až si se svými kamarády zahraji proti nejlepším týmům Evropy,“ pousmál se Lehtinen.

Turkka Lehtinen působil ve Vítkovicích před čtyřmi lety, odkud musel po sezoně odejít kvůli studijním povinnostem. „Dělal státnice, takže se musel vrátit zpět domů. Celé čtyři roky jsme byli v kontaktu a každý rok jsme jednali o jeho návratu. Až letos jsme ale dokázali splnit veškeré podmínky pro to, aby se mohl vrátit,“ prozradil Mrázek.

Od Turkka Lehtinena si vedení vítkovického florbalu neslibuje jen skvělé výkony na hřišti, ale i mimo něj. „Kromě jeho florbalových předností jsou pro nás důležité i jeho vlastnosti. Je to maximálně týmový hráč, navíc charakterově vyspělý člověk. S většinou hráčů v týmu zná a důležité bylo, že on sám projevil zájem obléct si náš dres,“ uzavřel Mrázek.

Foto: Archiv Tomáše Sladkého


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*