Liberečtí již avizovali možný příchod dvou finských posil. Nakonec se podařilo do Liberce přivést jednoho z nich. Finská enkláva v nejvyšší české soutěži tak pokračuje. Novou posilou svěřenců Koláře a Skružného je Teemu Kristian Tuhkanen.
16. 7. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec představí ve svém kádru finskou posilu

 



Devětadvacetiletý univerzál Teemu Kristian Tuhkanen poslední dvě sezony hrál v Norském extraligovém týmu Harstad. V době svého působení v Norsku se také věnoval trenérské činnosti. Koučoval první družstvo žen norského klubu.

Hlavním impulzem příchodu finského univerzála je bezesporu angažování Zdeňka Skružného na postu trenéra. Právě Skružný trénoval Tuhkanena při svém působení ve finské Lovize.

Finský špílmachr dorazí do Liberce první týden v srpnu a zapojí se do přípravy družstva. První utkání za Liberec odehraje na tradičním letním turnaji Czech Open.

Příchod finského hráče závisel pouze na tom, zda mu dokáže vedení libereckého klubu zajistit práci. Jak prozradil prezident klubu Tomáš Erben, je Teemu Tuhkanen kvalifikovaný zdravotník, jenž působil i u mírových sborů v Kosovu.

„Pro začátek bude pracovat u společnosti Gastron, což je firma zabývající se výrobou a distribucí potravin,“ prozradil prezident klubu Tomáš Erben. „Zpočátku se určitě bude jednat především o manuální práci.“

Sám hráč se nechal slyšet, že se velmi těší na český florbal a jeho další spolupráci právě se Zdeňkem Skružným, která začala v klubu Lovvisan Tor.

Teemu Kristian Tuhkanen

Věk: narozen 1980
Záliby: fotbal, snowboarding, gymnastika
Číslo dresu: 42
Post: obránce (univerzál)

Foto: Martin Neužil, www.harstadibk.org


Autor: Vladimír Ježek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*