17. 9. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec je zase trochu jiný. Já, ani Derka zatím hrát nebudeme, směje se trenér Nesměrák

 



Když šlo na jaře do tuhého, obul kecky, vzal do ruky florbalku, zase se postavil na beka a zachraňoval Liberec. Baráž se povedla. V této sezoně by se ale Lukáš Nesměrák na hřiště vracel nerad. Tým plný mladíků ovšem sbírá zkušenosti zápas za zápasem.

Liberec to nemá jednoduché. Na severu Čech v minulosti počítali převážně jen odchody. Spousta hráčů mířila do konkurenční Mladé Boleslavi a v posledních 2 letech se namísto play off hrála baráž.

I letos je tým oslabený o nějaký ten gól a zkušenosti. Končí minimálně jeden z bratří Krupičků. „Vojta si hledá angažmá a Honza se rozhoduje, jak to bude dál. Kluci v létě neměli docházku, jakou měli mít, a bez toho prostě v týmu nemůžou fungovat,“ říká Nesměrák.

Vojtěch Krupička

Vojtěch Krupička

Na první utkání s Chodovem tak Liberec přijel jen se 16 hráči do pole, prostor dostali mladíci. „Měli jsme 2 juniory a oba se dostali do hry na celý zápas. Dostali sice s lajnou nějaký ten gól, vybrali si nováčkovskou daň, ale bylo to dobré,“ chválí zkušený liberecký kouč novice.

Má radost, na hřiště by se letos vracet nechtěl. „Ne, David Derka, ani já zatím hrát nebudeme,“ směje se comebacku na konci minulé sezony. Jenže kdo ví, jak to nakonec dopadne…

Zatím je ale na severu Čech přece jen veseleji. Do týmu se vrátil centr Pavel Hůza, dlouhodobě zraněný Matěj Klucho a spolu s nimi i ruský bek Dmitrij Uglanov. Jeho příchod na poslední chvíli Nesměráka potěšil, i když to bylo jako pokaždé pořádné drama. „Je to jako každý rok. Čekal jsem do posledního dne na pracovní povolení,“ říká ruský reprezentant. Liberec jej zařadil na soupisku v den zápasu na Chodově.

Dmitrij Uglanov

Dmitrij Uglanov

Uglanov se pod Ještěd vrátil po 2 letech v Mladé Boleslavi. „Samozřejmě, že mě mrzí, že jsem se tam neudržel, ale bohužel, ty cesty pro mě byly šílené. Je pro mě jednodušší být v Liberci,“ dodává Uglanov. Při návratu po pár letech potkal skoro nový tým. „Ten rok, co jsem šel pryč, se mnou odešlo asi 8 lidí. Teď některé ani neznám, kádr je nový, ale jsou to mladí šikovní junioři,“ pozoruje ruský bek.

Nesměrák si jeho příchod pochvaluje. „Mám z toho radost z toho, že ta lajna, ve které hraje, si sedí lidsky. Dima se dobře zná s Martinem Blažkem i se Zdeňkem Vážným a mám pocit, že když byl v Mladé Boleslavi, takhle to asi nefungovalo. Je to výborný, zkušený hráč, kterých máme málo,“ podotýká Nesměrák.

Vít Vaníček

Vít Vaníček

V utkání s Tatranem dá příležitost ještě jednomu navrátilci. Do brány zaklekne Vít Vaníček, který extraligu zažil naposledy v roce 2010. „Naposledy jsem chytal v play off s Vítkovicemi a nebyla to špatná sezona. S Tatranem jsme tehdy prohráli doma těsně 3:5 a rozhodli to až těsně před koncem,“ vzpomíná liberecký gólman. Tehdy to byla doba, kdy se pod Ještědem nehrálo o záchranu. Liberečtí věří, že se dobré časy vracejí…


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*