25. 9. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Na florbal se rezervovaly vstupenky! Buldoci ale novou halu nevyprodali

 



Je florbalová rarita. V Brně si diváci museli rezervovat místa na extraligový zápas! Nakonec ale plno nebylo, cestu do nového buldočího doupěte moc lidí nenašlo. Zatímco návštěvy na „Vodové“ bývají až dvojnásobně vyšší, než je průměr elitní soutěže, hala SportPoint s kapacitou 200 diváků zůstala poloprázdná.

Brnu však nakonec nové domácí prostředí přineslo štěstí. Téměř ztracený zápas Buldoci nakonec otočili. Gól Martina Komendy přišel 15 sekund před koncem, a to ještě tým, který nově vedl Libor Schneider, musel hrát v oslabení.

V prodloužení pak přidali domácí ještě jednu trefu navrch a získali první body v sezóně. „Hostující bek to tam dost odfláknul, dal špatný kříž. Naštěstí mi to tam padlo,“ oddechl si střelec poslední branky Jiří Koutný.

Jiří Koutný

Jiří Koutný

Sám ale věděl, že opět byla blízko blamáž. Po prohrách na Tatranu a s Pardubicemi nyní na Buldoky málem vyzráli i podceňovaní Severočeši. „Bylo hrozně těžké to dohánět, když Liberec jenom bránil na svém brankovišti,“ dodal Koutný.

V závěru se Brnu možná hodila znalost prostředí. Zatímco jindy se na domácí utkání stěhují na tvrdé parkety arény na Vodově ulici, tentokrát doháněli manko na povrchu, který mají vyzkoušený.

„Hala je super, jsme na ni zvyklí,“
říká brankář Filip Kejík. „Je tu super povrch, máme tady dva tréninky týdně a skvělé zázemí,“ dodává útočník David Coufal, který je pravidelně nejčastěji střílejícím hráčem Brna.

David Coufal, Bulldogs Brno

David Coufal, Bulldogs Brno

Jen ta návštěva zklamala. „Čekali jsme, že přijde víc lidí, když je hala jen pro 200 lidí. Ale myslím si, že hodně lidí ani nevědělo, že se lístky musí rezervovat, dozvěděli se to na poslední chvíli a to je odradilo. Ale atmosféra byla dobrá,“ přemýšlí Jiří Koutný.

Zápas měl nakonec i jednoho nečekaného a vzácného hosta. Na ochoz haly se přišel podívat i ředitel společnosti AutoCont, která je hlavním partnerem extraligy. „Chtěl jsem se jen podívat na novu halu a vydržet jednu nebo dvě třetiny, ale zůstal jsem až do konce, bylo to drama,“ popsal své pocity Jaroslav Biolek.

Marek Fuchs (Brno) před brankou Jana Prokeše (Liberec)

Marek Fuchs (Brno) před brankou Jana Prokeše (Liberec)

Pro Buldoky byl ale zápas na tréninkové hale v podstatě výjimkou. „Příště budeme opět hrát v našem tradičním domácím prostředí na Vodové,“ říká šéf brněnského klubu Miroslav Mikšl. Ke stěhování došlo k termínové kolizi s turnajem v judu a badmintonovým šampionátem, které velká brněnská hala tradičně v září hostí.

„Původně jsme měli v plánu udělat výjezdní zápas ve Svitavách nebo Hodoníně, ale nedohodli jsme se na tom. Nakonec jsme tak aspoň otestovali tuto halu pro mládežnické soutěže,“ dodává Mikšl. Další domácí utkání hrají Buldoci s FBC Ostrava ve čtvrtek 3. října a zřejmě bude plno, na televizní utkání totiž v Brně lidé tradičně chodí.


Autor: David Máčala



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*