16. 10. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

KOUZLO POHÁRU: Stovky kilometrů, nadšení po prohře, frustrace po vítězství

 



Pohárová soutěž florbalistů má za sebou divoké dny. Předčasně skončil jeden extraligový tým, v Trutnově padl divácký rekord, jeden zápas byl kontumován. A Liberec se konečně dočkal vítězství.

Jenže Severočeši by osmifinánolvý duel na hřišti Vinohrad raději ani nehráli. Po dlouhých týdnech se sice dočkali vítězství, když ale vstřelili rozhodující gól v prodloužení, posteskl si trenér Lukáš Nesměrák, že toho na jeho svěřence bylo v krátké době trochu dost.

Liberec hrál během pěti dnů hned tři zápasy. prohrál 4:8 doma s Pardubicemi, ve středu zamířil na televizní bitvu na Bohemians a prohrál 7:10. Jenže ve čtvrtek musel tým zpod Ještědu do Prahy znovu. Lukáš Reymar naštěstí dal gólem v prodloužení svému týmu poprvé poznat pocit vítězství.

Lukáš Nesměrák

Lukáš Nesměrák

„Kdybychom prohráli, byl bych také spokojený. Za 26 hodin jsme odehráli dva zápasy, spali pět hodin a ujeli 500 kilometrů. Někdo by se měl zamyslet,“ vystihl situaci Lukáš Nesměrák.

Trochu jiný přístup k poháru měli Kladenští. Do Ústí si vyrazili skoro jako na přátelák a část týmu málem nestihla úvodní buly.

„Rozhodně jsme nepřijeli prohrát, ale přístup některých hráčů byl takový, jaký byl. Asi tam byl nějaký problém s dopravou, ale prostě dopadlo to tak, jak dopadlo,“ říkal obránce Kladna Martin Holčák. Vůbec se nemohl divit, že s týmem dostal příděl 6:11. Domácí Ústí si splnilo sen, potká se se střešovickým Tatranem.

[youtube]http://youtu.be/LCYmWGRs9VE[/youtube]

„Soustředíme se spíš na ligu, ale pohár je něco navíc, takže zápas s Tatranem bude taková třešnička na dortu,“ těší se ústecký Tomáš Huslička.

To v Trutnově se na to, že soupeř přijede oslabený, spolehnout nemohli. Otrokovice se totiž vydaly na cestu dlouhou přes 250 kilometrů skoro kompletní a nenechaly nic náhodě. Dokonce zvaly i prostřednictvím originální facebookové pozvánky. A Panthers v nadsázce odpovídali, že „Také budou v Trutnově“.

[youtube]http://youtu.be/vEI4gfzq6kA[/youtube]

Panteři tedy v Krkonoších byli a vyhráli. Zvítězili 9:0 a jejich vítězství vidělo 400 diváků! „Nutno říct, že pro Truntov to byl svátek a určitě na ně jsme se nemohli zlobit, že jsme tam museli cestovat. Fandové byli super,“ říká Radim Ivan.

Jenže Otrokovice by raději tak daleko za velkou návštěvou necestovaly. „Nadávali jsme na cestě tam i zpět. Rozdělení, které unie vymyslela, v tomto případě nechápu, je to bizarní. Teď, když koukáme na los, nás čeká parádní výlet, který naruší opět naše školní a pracovní povinnosti. Chceme však v poháru dojít co nejdál tak se kousneme,“ dodává Ivan.

České Budějovice se osmifinálového utkání nedočkaly, zato se mohou těšit právě na pantery. Když se Havířov dozvěděl, že na osmifinále bude muset jet ve všední den přes celou republiku do Jižních Čech, omluvil se. Kontumační výsledek posunul do dalších bojů Štíry. Skupina, ve které budou hrát, ale také nabízí docela zajímavé cesty. Jihočeši se střetnou s Otrokovicemi, Brnem a vítězem duelu Svitavy – Pelhřimov.

Ještě to bude určitě zajímavé!


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*