7. 11. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Kejík je fantom nájezdů. Hlavně nelehnout při první kličce, prozrazuje k úžasné sérii

 



Brněnští Buldoci se mohou pyšnit jednou velkou sérií. Vděčí za ni především brankáři Filipu Kejíkovi. Letošní gólmanská jednička Brna vychytala nájezdy ve 4 zápasech v řadě!

Celkem 4x v této sezoně protáhli brněnští Buldoci svůj zápas až do samostatných nájezdů a pokaždé v nich dokázali vydolovat bod navíc. Za stoprocentní úspěšností v penaltové loterii stojí především skvělá práce zkušených Aleše Jakůbka a Jiřího Juhaňáka. Brněnští se však mohou spolehnout také na brankářskou jistotu Filipa Kejíka.

On sám tomu ještě nedávno příliš nevěřil. „Po minulé sezoně jsem byl plný negativních myšlenek. Sám jsem si musel uvědomit, že pokud chci dál působit v áčku, musím změnit přístup. To se mi snad povedlo a zatím se to při pohledu na odchytané minuty vyplácí,“ prohlašuje ke své nynější pozici. V extralize má víc odchytaných minut než on už jen David Rytych z Bohemians.

Filip Kejík a Ondřej Kozák

Filip Kejík a Ondřej Kozák

Kejík svého týmového kolegu Pavla Jurčíka pustil do branky na pár minut duelu s Chodovem a pak už jen při utkání v Pardubicích, ale i tento (pro Brno nepovedený) duel nakonec dochytal.

Buldoci postupně své výkony zlepšovali a hrají spoustu vyrovnaných soubojů. Z posledních 5 kol museli 4x do nájezdů. A tady právě přichází Kejíkova role. „My se můžeme opřít hlavně o Aleše Jakůbka a Jirku Juhaňáka, kteří suverénně proměňují. No a občas něco chytnu i já,“ říká gólman skromně.

Někdy podle něj k nájezdům ani nemuselo dojít. „V některých případech je to cenný bod, ale v jiných je to mínus jedna. S týmy jako Bohemians nebo Sparta potřebujeme bodovat naplno,“ ví dobře.

Filip Kejík a Petr Skácel

Filip Kejík a Petr Skácel

Bilanci má ale Filip Kejík vynikající. Z 11 pokusů svých soupeřů pustil pouhé 2. Měl dokonce sérii 8 nájezdů chycených v řadě.

Zuby si na něm vylámali i takoví kanonýři jako Petr Skácel, Matěj Jendrišák nebo Michal Kotlas. „Jde o to, nelehnout hned při první kličce a zůstat co nejdéle v postavení,“ prozrazuje něco ze svého receptu na úspěch. „Někteří hráči mají své oblíbené nájezdy, ale většina z nich je tak zkušených, že z fleku vymyslí úplně jiné zakončení, než jaké čekám. Proto se snažím moc nespoléhat na to, co udělali při tom minulém,“ vysvětluje.

Filip Kejík a Petr Krzyžanek

Filip Kejík a Petr Krzyžanek

Sám si prý dlouhodobou bilanci při penaltách nepočítá. „Vím jen, kolik bylo nájezdů v této sezoně, protože už jich bylo vcelku požehnaně,“ usmívá se.

Brno se v nové sezoně trochu změnilo. Nejdůležitějším příchodem byl možná přestup velezkušeného Aleše Jakůbka z Grasshoppers Curych. „Samozřejmě, že mít před sebou Aldu je jistota. Je to člověk, který florbalu rozumí. Občas se mnou probírá, co jsem měl udělat líp. To mi vyhovuje, protože to je pohled někoho, kdo už má něco odehráno a vím, že mě to posune dál,“ pochvaluje si Kejík.

Brno bylo také prvním týmem, který v novém ročníku vyměnil trenéra. Pod Liborem Schneiderem pak přišla i série vítězství. „Já si na nové vedení nemůžu stěžovat. Je tam daleko větší chuť a je to dobrý pocit mít po roce florbalového trenéra, který ví, co dělá. A já samozřejmě musím dál pracovat, aby to nebylo jen na část sezony, ale vydrželo to,“ uvědomuje si gólman Buldoků.


Autor: David Máčala



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*