12. 11. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vítovické peklo Tatran přežil. Tři body z Dubiny trefil Fridrich

 



Vítkovice byly blízko úspěchu, zatím ale stále musejí bojovat samy se sebou. V duelu s Tatranem daly jen 2 góly, a na ty se nevyhrává. Střešovice v souboji mistrů vyhrály 4:2 i díky zkušenostem a 2 gólům Milana Fridricha v poslední třetině.

Vítkovice sehrály asi svůj nejlepší zápas v sezoně. Velmi dobře zafungovaly změny v sestavě, staronový post sedl Robinovi Žydelovi, který nastoupil vedle Jakuba Hubálka v obraně a také Lukáš Veltšmíd rozpohyboval na pravém křídle hru 3. útoku.

Jenže to byl stejně Tatran, který v 1. třetině zkušeně dirigoval tempo hry a šel také poprvé do vedení. Střešovicím stačil jeden jediný rychlý protiútok a pohotovost Marka Vávry v zakončení.

Ve 2. třetině ale naplno zafungoval záměr vítkovických trenérů. Tatran měl díky osobní obraně domácích velké problémy v rozehrávce a Vítkovice navíc dokázaly využít i nabídnutých příležitostí.

Vítkovické peklo

Vítkovické peklo

Ta první přišla po Deutschově zaváhání za brankou, Šebesta se poté se střelou vůbec nerozpakoval. Gól Vítkovicím pomohl, začal stálý tlak na Kafkovu branku a zejména díky svému gólmanovi Střešovice držely dlouho nerozhodný stav. Reprezentační brankář se vyznamenal i při Jankulárově brejku, který zastavil sporným zákrokem, za který jej rozhodčí vyloučili.

Vítkovice ale přesto šly do vedení. Parádní protiútok po ose Žydel – Šebesta – Hájek – Veltšmíd skončil v Kafkově šibenici. Tento gól by jistě mohl kandidovat na jednu z trofejí florbalové krásy.

Jenže Tatran má Marka Vávru, který takřka přímo z buly proběhl okolo padajícího Bruse a lehce překonal Ciompu.

STATISTIKA ZÁPASU

VÍTKOVICE – TATRAN 2:4

V poslední třetině se projevila hlavně zkušenost Střešovic. Vítkovice nabídly Tatranu 2 zbytečné přesilovky, a v té druhé se Fridrich prosadil. A i když se domácí celek snažil, seč mohl, nakonec Kafku nepropálil. Naopak Milan Fridrich v brejku pečetil vítězství hostů.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*