5. 2. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pantery zařízl Gwuźdź! Naděje Otrokovic vyhasla v přesilovkách

 



Mladá Boleslav stále útočí na 1. příčku extraligové tabulky. Středočeši vydřeli v televizním utkání s otrokovickými Pantery vítězství 3:2. O vítězství hostů rozhodl v poslední třetině 2 góly z přesilovek Radek Gwuźdź.

Otrokovice se s Mladou Boleslaví setkaly podruhé v krátké době. Pohárovou trofej vyhráli před 2 týdny v Ústí nad Labem Středočeši, v televizním extraligovém duelu šlo oběma týmům o co nejlepší postavení v tabulce. Mladá Boleslav navíc stále útočila na vítězství v základní části.

Do branky Billy Boys poprvé zaklekl Jakub Výtisk, posila z kladna, kterou arbitrážní komise ocenila na 60 000 korun. A pro bývalého juniorského reprezentanta to nebyl úplně příjemný start. První střela – první gól. Domácí Pantery dostal do vedení už po 58 sekundách Jaroslav Vaněk.

Otrokovice úvodní gól povzbudil a po 2 třetiny byly rozhodně lepším celkem. Snad za to mohla i velká motivace, fanoušci v plném hledišti už totiž chtěli vidět skalp Středočechů. Mladá Boleslav navíc nepřijela do Zlína v ne úplně dobrém soustředění.

A tak i když ve 2. třetině Tomáš Novák konečně překonal gólmana Michajloviče, dokázal vzápětí po velkém sólu znovu strhnout vedení na stranu domácích velmi dobře hrající Michal Hradil.

Panteři navíc mohli přidat další góly v početní výhodě, 3 přesilovky ale zahráli bez gólového efektu. V brance totiž při těchto situacích čaroval Výtisk.

I to je možná stálo vysněné vítězství. Hosté totiž v poslední třetině ukázali, jak s přesilovkou naložit. Dvě po sobě jdoucí vyloučení domácích bezezbytku potrestal Radek Gwuźdź.

Mladá Boleslav si tak nadále uchovala naději na 1. příčku a Otrokovice stále přemýšlejí, jak tradičního rivala zdolat. S Billy Boys prohráli už 6. zápas v řadě…


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*