12. 2. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec chystá na neděli oslavy 20 let tamního florbalu. A slibuje naprosto ojedinělé překvapení

 



Patří k nejstarším florbalovým klubům v republice a v neděli to znovu připomene. FBC Liberec, který byl založen v roce 1994, totiž na 16. února nachystal do haly tamní Dukly velkou oslavu svých 20. narozenin, v jejichž duchu se pro něj nese celá tato sezona. Jejich vrcholem bude extraligové utkání domácího týmu s FBC Ostrava.

Během 20leté existence ušel florbal v Liberci dlouhou cestu, která byla protkaná nejedním úspěchem. O nejvíc z nich se přičinily ženy, název jejich týmu Crazy girls byl dlouhou dobu synonymem neporazitelného soka. „Crazyny“ jsou šestinásobnými mistryněmi, slavily v letech 2000 – 2006. Pozadu nezůstaly ani juniorky, které jsou dvojnásobnými šampionkami z let 2012 a 2013. Třikrát se pak umístily na stříbrné, jednou na bronzové příčce.

V chlapeckých kategoriích si nejlépe vedly týmy starších žáků. Dvakrát získaly bronz: poprvé v sezoně 2008/09, podruhé loni. Tým dorostenců skončil nejvýš v ročníku 2006/07, kdy obsadil 4. místo, a junioři tehdy vybojovali postup do play off. Mužům FBC se podařilo v roce 2006 vyhrát neelitní kategorii mužů na mezinárodně obsazeném Czech Open, před 2 lety na něm získali bronz. Stříbrnou medaili v letní Praze vybojovaly v roce 2003 ženy.

Tuto neděli se aktéři slavných bitev minulých let znovu sejdou na jednom hřišti. Hlavním programem oslav před samotným extraligovým duelem mužů totiž bude zápas „VIP“ osobností, které dřív hrály nebo působily v libereckém prostředí. Těšit se tak můžete mimo jiné na Petra Saláta, Lukáše Nesměráka, Tomáše Fialu, Danu Nesměrákovou (za svobodna Bursovou) a na mnoho dalších zajímavých tváří.

Lukáš Nesměrák patří k nejslavnějším hráčům liberecké historie.

Lukáš Nesměrák patří k nejslavnějším hráčům liberecké historie.

Vedle toho se uskuteční turnaj mladých talentů FBC, celý den bude bohatý na doprovodné akce a soutěže. Mezi nejzajímavější se řadí možnost změřit si rychlost střely na speciálním trenažéru.

Aby byl výlet do historie úplný, vedle postav z minulosti libereckého florbalu se objeví i památné relikvie. Víte, v jakých dresech hráli liberečtí muži před těmi současnými bez rukávů? Tuto otázku vám zodpoví přímo v prostorách haly Dukly Liberec přehlídka všech dresů klubu. Nebudou chybět ani ty, ve kterých liberečtí florbalisté vyběhli na extraligová hřiště ještě pod jménem Crazy Boys.

Po celý den bude možnost zakoupit si publikaci věnovanou speciálně této příležitosti. Obsahuje soupis nejzajímavějších momentů FBC Liberec, průlet historií nebo seznam všech hráčů, kteří kdy za klub z Podještědí hráli (klubem prý za 20 let prošlo zhruba 5000 členů!). A nebudou chybět nejzajímavější úryvky z rozhovorů s osobnostmi klubu, kterými se FBC Liberec prezentuje na svých internetových stránkách a díky nimž celou akci propaguje.

Během oslav bude probíhat hned několik soutěží. Mimo jiné i kvíz z historie klubu a soutěž o nejlepší transparent, který je třeba si předem připravit. Do soutěže věnovali organizátoři velmi hodnotné ceny…

A slibují také unikát. Na samotné extraligové utkání je podle jejich slov připraveno speciální překvapení, která nemá ve florbale obdoby. Pokud vás zajímá, o co jde, neváhejte a přijďte oslavit speciální výročí, vstup je zdarma.

Program akce:
9.00 zahájení turnaje dětí
14.30 ukončení turnaje, vyhlášení o 2. přestávce utkání mužů
15.00 utkání osobností klubu a VIP
2×20 minut
přestávka – soutěž
17.00 utkání FBC Liberec – FBC Ostrava
1. přestávka – uvedení do Síně slávy
2. přestávka – vyhlášení soutěží

Doprovodné akce v prostorách sportovní haly Dukla:
galerie dresů
fotogalerie klubu
přehlídka úspěchů
stánek Adidasu, FloorballPlayeru, Fanclubu FBC Liberec
rychlost střely a další dovednostní soutěže
ochutnávka vín
14:00 – 17:00 hudební skupina Aura


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*