17. 2. 2014 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Na skončení je to dávno, připustil kladenský trenér Ďarmek. Debakl o 20 branek přesto není v extralize nejvyšší

 



(VIDEO) Ne, rekord to není. Ale byla to tedy síla. Kladno sice hrálo proti silné Mladé Boleslavi, ale před boji o udržení naznačilo, že je v totálním rozkladu. Prohra 3:23 je druhým nejvyšším výsledkem v historii mužské nejvyšší soutěže.

Hráči Kladna to schytali se vším všudy. Zvědavo na ně bylo jen 38 diváků a už po 12 minutách svítil na ukazateli skóre stav 1:10. Po 2. třetině bylo jasno. Mladoboleslavský trenér Tomáš Janeček pak poslal elitní formaci na tribunu. Nebylo třeba, aby se Salát, Novotný nebo Ekl v rozhodnutém utkání nějak unavovali. Prostor dostali mladíci, ale domácí tým stejně nestačil.

Frustraci Kladna nepomohlo ani vyloučení Vlastimila Prince v jeho prvním utkání v sezoně. Po ní přišla první drsnější rána z vlastních řad v online zápisu o utkání.

To trenér Kladna Petr Ďarmek se svého svěřence před kritikou zastal. „Myslím, že nebyla úplně fér. Faul to nebyl, ta reakce pak vyplynula z okolností,“ přemítal.

FBC Kladno – Billy Boy Mladá Boleslav 3:23 (youtube: florbalmb98)
[youtube]http://youtu.be/D2OL0xcQPt8 [/youtube]

Jeho týmu hrozil smutný rekord extraligy, nakonec jej Mladá Boleslav ušetřila. Nejvyšším debaklem tak zůstává zápas FBC Ostrava – Sharks Havlíčkův Brod 27:3 z roku 2000. Tehdy ovšem tým z Vysočiny přijel na hřiště rozjetého „efbécé“ se 7 hráči v poli a v průběhu zápasu dostal 2 červené karty! Domácí trenér Oldřich Lipnický pak před výkonem soupeře opravdu smekl, Sharks prý zápas dohráli se ctí.

Na Kladně to prý takové nebylo. „Vypadalo to smutně. Když jsem ty kluky z Kladna viděl, měl jsem pocit, jako by to některým bylo jedno,“ říkal i hostující trenér Tomáš Janeček. I on před lety koučoval na Kladně.

Tomáš Janeček na Kladně

Tomáš Janeček na Kladně

Tehdy sice sestoupil, atmosféra ale prý bývala úplně jiná. „Těžko hodnotit, z toho týmu pamatuju možná jednoho hráče, celé se to obměnilo. Ale mám pocit, že je to tím, že nedokázali udržet Kladeňáky. Lidé tehdy měli komu fandit. Za časů, kdy jsem na Kladně byl, chodilo přes 200 lidí. Teď tam byla prázdná tribuna,“ posteskl si Janeček.

Kladenští asi chtěli zápas dohrát jinak. Kvůli úzkému kádru a snad i absenci ostřílených beků Hanzlíka a Slivky se stala z utkání mladoboleslavská střelnice. „Je to věc osobní cti, už jsme si něco vyříkali po Bohemians. A teď se to stane znovu. Já takový výprask nedostal ani od Švédska,“ cítil se bezradně Ďarmek, který pamatuje kdejakou bitvu na mezinárodním poli.

Petr Ďarkem (vlevo) a Ondřej Fuchs

Petr Ďarkem (vlevo) a Ondřej Fuchs

Ze svého okolí slýchá rady, aby raději skončil, v kladenském prostředí pak na něj ostřejší narážky míří i od fanoušků. „Na skončení je to dávno. Ale slíbil jsem Ondrovi Fuchsovi (místopředsedovi klubu – pozn. aut.), že se na to nevykašleme a sezonu dojedeme,“ uvedl Ďarmek.

Sám cítil svůj díl viny. „Je to ale asi i moje velká chyba, že ten tým nedokážu zkrotit a vykřesat z něj to, co by mělo jít. Vždyť 12 lidí skončilo v průběhu sezony, další 3 odešli už před startem ligy…“ připustil.

Za 14 dnů začíná boj o záchranu. Kladno možná doufá, že dostane do souboje Pardubice, které dokázalo v sezoně 2x porazit. Jenže to byly trochu jiné výkony…


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Petr Fort napsal:

    O tvrzení P. Ďarmeka (stál poměrně blízko, asi 10 m od místa, ale aktivní pohyb Princovy levé nohy viděl zezadu, rozhodčí byl blíž a viděl akci z boku) , že se ze strany V. Prince nejednalo o faul, se může každý přesvědčit na videu v článku – čas 5:00.
    Pochopitelně ještě průkaznější by byl záběr z kamery pořizující video-online. Ten se však nevysílal.

  • jiririchter napsal:

    Petře Ďarmeku na skončení to je tak od 1/4 sezony to co jsi tam předvedl z Kladnem je věc nevídaná kdyby jsi byl chlap (a ne usmrkaný dítě) a měl koule tak jsi skončil sám očividně ti jde akorát o peníze z trénování o nic víc … kdyby jo bylo by to vidět alespoň

Napsat komentář

*