Jeden z klíčvých zápasů o účast v play-off zvládli florbalisté Future hlavně díky bojovnosti a týmovému výkonu. V domácím střetnutí zdolali Liberec těsně 6:5 a mají již sedmibodový náskok na devété místo. Klíčový moment zápasu zvládl mladý Jan Natov, který čtyři minuty před koncem proměnil trestné střílení. (AKTUALIZOVÁNO)
23. 1. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Future možná vydřeli play-off

 



Úvodní minuty sobotního zápasu mezi Future Libercem musely diváka bavit. Otevřený nebojácný florbal, který začal produkovat domácí tým, znamenal nadějné a zároveň zasloužené vedení 3:0. Jenže nevyzrálost týmu, jakým je v současnosti Future, přidělala během chvíle vrásky na čelo trenéra Jiřího Nováka.

Liberec zapnul naplno a jako již poněkolikáté v letošní sezóně začal dohánět spánek z úvodu zápasu. Ještě do konce první třetiny stáhli Skružného svěřenci na 2:3 a po třetině přidali další dva góly a otočili na 4:3. To už hra nebyla tak svižná a bezstarostná, ale s vědomím důležitosti zápasu, začaly oba týmy hrát důsledně do obrany. Atraktivity tak ubylo. Štěstím pro Future byl moment, kdy míček nahozený Soukupem srazil za záda Ivana Ponomareva Fin Teemu Tuhkanen.

Pro finského zadáka v dresu Liberce to byl vůbec zvláštní zápas, chvílemi připadal jak doma. Utkání totiž řídili sudí Heikkilä a Lähteenmäki, a krajana občas usměrnili poznámkami v jeho rodném jazyce.

Duel se však rozhodoval v poslední třetině. Hosté ze severu Čech sice měli optickou převahu, ale na hokejkách jim chyběla lehkost. A tak nebylo divu, že poprvé strhl vedení na stranu Future David Ryneš, který se z vlastního obranného pásma vydal na výlet až na liberecké brankoviště a nadvakrát překonal Ponomareva.

Severočeši kontrovali v přesilovce, to vyrovnával Nesměrák. A vzápětí mohli strhnout vedení na svojí stranu. Jenže aktivní Lisa si se štěstím v sobotu netykal. Nejdřív nastřelil tyčku a poté ve vyložené šanci minul prázdnou bránu.

Poprávu tak přišel trest. Křenek své zaváhání řešil záchrannou brzdou a finští sudí možná překvapivě, ale správně nařídili trestné střílení. A Jan Natov byl posledním hráčem, který upravil stav zápasu. Future vyhráli 6:5 a v přímém souboji o play-off unikli Liberci.

„Byl to zápas o šest bodů, proto musíme být spokojení. Ale jistotu osmičky ještě nemáme. Potřebujeme získat další dvě vítězství,“ řekl po zápase trenér Jiří Novák.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*