28. 3. 2014 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Otrokovice zapomněly dávat góly. Soustředí se na obranu, myslí si Kafka

 



Obavy, že ve druhém semifinále diváci opět uvidí málo gólů, se nenaplnily. Jenže rozstřílel se jen jeden tým, a sice Střešovice, které Otrokovicím nadělily osm branek. Panthers opět zůstali za očekáváním a Tomáše Kafku v brance Tatranu dokázali překonat jen jednou. Před zápasy na domácí půdě však slibují zlepšení.

Hráči Taranu to tenkráte měli jednodušší. Soupeři, se kterým měli v úterý velké potíže, vstřelili důležitý první gól a ve zbytku zápasu dominovali. „Hodně se soustředili na obranu a přijde mi, že jejich největší opory ještě nepředvedly sto procent toho, co umějí,“ zhodnotil výkon Otrokovic brankář Střešovic Tomáš Kafka.

Ten za svá záda pustil za dvě semifinálová střetnutí pouhé dva góly, oba shodou okolností bekhendem. „Ty dva zápasy se však nedají srovnávat. V úterý na mě skoro nic nešlo a oba dva týmy byly nervózní, bály se cokoliv udělat. Dneska to bylo více otevřené. Skvěle mi střely blokovali obránci a samozřejmě jsem měl i trochu štěstí,“ ohlížel se za svým výkonem český reprezentační gólman.

Střešovičtí předvedli ve čtvrtek večer i směrem do obrany velmi slušný výkon. „Obranný systém pilujeme, ale posledních deset minut jsem byl na své spoluhráče naštvaný. To byly strašné dostihy,“ pousmál se Kafka. „Bylo to nahoru dolu, několik tutovek. Myslím, že jsme mohli hru více uklidnit, ale za stavu 8:1 to je těžké,“ přiznává brankář Tatranu.

Ospalý výkon Panthers přičetla opora Střešovic také vyčerpávající čtvrtfinálové sérii s Chodovem. „Oni často hrají jen na dvě lajny. Myslím, že jim trochu chybí síly. Hodně jich vydali v té náročné sérii s Chodovem. Možná i tam vidím důvod toho, proč jejich opory zatím nepředvádějí to, co ve čtvrtfinále,“ dodal Kafka.

Petr Graclík si naproti tomu nemyslí, že by na tom Otrokovičtí byli po fyzické stránce špatně. „Možná se jen trochu projevila únava z cesty, přeci jen jedeme tři hodiny,“ hledal příčiny mdlého výkonu Otrokovic. Panthers totiž dvakrát ve třech dnech absolvovali cestu Otrokovice-Praha a zpět.

Panthers vstřelili za dva zápasy pouhé dva góly. Všechny ostatní pokusy, kterých však nebylo mnoho (15 střel za dva zápasy), pochytal Kafka. „Je to dobrý brankář, ale my nedáváme tutové šance. V minulém utkání jsme vystřelili na bránu pouze sedmkrát a hodně střel jsme měli mimo,“ kroutil hlavou Graclík.

On i jeho spoluhráči už se však těší na domácí zápasy. „Doma nám určitě pomůže atmosféra. Na zápas s Chodovem naposledy přišlo přes osm stovek lidí. V domácím prostředí se cítíme psychicky lépe, Tatranu se tam naopak bude hrát o něco hůře,“ věří ve zlepšené výkony střelec jediné otrokovické branky.

Třetí semifinále je na programu v sobotu od 20 hodin, čtvrté přijde na řadu v neděli v 17:00.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*