3. 4. 2014 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Unie se s Vítkovicemi nedohodla. Přenos z Dubiny bude jen z kamery za brankou

 



Spor o internetové přenosy v extralize pokračuje. Z haly na Dubině se bude vysílat 6. semifinále opět přes jedinou kameru, umístěnou za brankou. Navíc je pravděpodobné, že se tok dat zastaví a přenos nebude kvalitní.

Situace se dostala do mrtvého bodu i přesto, že Česká florbalová unie oslovila Vítkovice s tím, že by přenosu pomohla. Mistrovský celek ale stále avizuje, že nemá odpověď na své odvolání proti pokutě, která mu byla udělena za vysílání přes kanál youtube. A tak se obě strany nedohodly.

ČFbU ve spolupráci se společností TVCOM chtěla vyslat na halu na Dubině kvalitní kameru i kameramana. Vítkovice měly pouze zajistit přenos signálu stejným způsobem, jako když zajišťovaly vlastní přenos.

Jenže zástupci ostravského klubu nabídku nereflektovali a požadovali úhradu za využití internetového připojení v hale. „Celá situace nás mrzí, chtěli jsme poskytnout všem florbalovým příznivcům zážitek ze sledování přenosu důležitého utkání, ale přístup domácího oddílu to znemožnil,“ říká manažer marketingu a medializace ČFbU Pavel Landa v prohlášení na stránkách České florbalové unie.

Vítkovický šéf klubu Tomáš Krásný ale oponuje. „Pan Landa mi volal, ale zopakoval jsem mu, že i nadále trváme na tom, že jsme majiteli práv a že jsme unii upozornili na to, že do doby, než rozhodne ORK, budeme vysílat v této podobě. Bohužel ORK do dnešního dne nebyla schopna rozhodnout,“ vysvětluje Krásný stanovisko klubu.

Vítkovice by vstříc dobrému přenosu vyšly, ale s ČFbU se nedohodly na podmínkách. „Chtěli jsme umožnit vysílání, i internetové připojení bychom poskytli, ale chtěli jsme za ta práva a internet 10 000 korun. To unie dát nechce,“ líčí Krásný.

Hrozí tak opět nervy nejen na hrací ploše, ale i u monitorů. Pokud florbalový fanoušek bude chtít vidět, jak Vítkovice naloží se semifinálovým mečbolem, měl by se na Dubinu přijít podívat osobně…


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Jiří Zerzoň napsal:

    „Celá situace nás mrzí, chtěli jsme poskytnout všem florbalovým příznivcům zážitek ze sledování přenosu důležitého utkání, ale přístup domácího oddílu to znemožnil,“. Bože jak alibistické a zároveň trapné. Klub si na vlastní náklady zajistil daleko lepší přenosy a určitě i velice atraktivnější pro fanoušky, ale unii se to nelíbilo a začala házet „florbalky“ pod nohy. Tak udělejte něco s TV com a neohánějte se smlouvami, zatlačte ať zlepší podmínky přenosu apod. Výmluvy, že bylo připojeno zrovna moc lidí jsou trapné. Měli byste spíš Vítkovicím poděkovat, že se snaží dělat něco pro fanoušky, kteří zrovna nemůžou být přítomni. Buďte rádi, že ještě nezatáhnou tu síť co je před „kamerou“, to by teprve bylo pokoukáníčko. Fuj to jsem se nas… .

Napsat komentář

*