Vrací se Znojmo do starých kolejí? Tak asi takovou otázku si pokládá široká florbalová veřejnost. Poté co zlepšilo své výkony tvrdě narazilo. Na půdě Liberce totiž svěřenci Libora Šťasty prohráli vysoko 2:8. Liberec si tak připsal veledůležité tři body.
1. 2. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec sestřelil Znojmo na začátku druhé části

 



Do utkání vstoupili lépe hosté ze samého jihu Moravy. Už v páté minutě rozjásal znojemskou střídačku Petr Sláma, který těžil z asistence staronové tváře ve znojemském dresu Petra Číhala. Nakonec právě hubeným náskokem Znojma první část skončila.

Jenže když se psala sedmadvacátá minuta, bylo o zápase defakto rozhodnuto. Vše odstartovalo vyloučení znojemského forvarda Hanáka na začátku druhé části. Jeho vyloučení sice Liberec nepotrestal, ale dostal se do stálejšího tlaku.

Jakmile naskočil Hanák znovu na palubovku, začaly se dít věci. Liberec během tří minut zasadil Znojmu čtyři tvrdé zásahy. Nejprve se trefil Uglanov, po něm Tuhkanen, Lisa a Sypták. „Byly to ukázkové góly jako přes kopírák. Na takový direkt se nedalo odpovědět. Vzali jsme si oddechový čas, ale ani to nepomohlo,“ kroutil hlavou znojemský trenér Libor Šťasta.

A Znojmo v nevýrazném výkonu pokračovalo i nadále. Do konce druhé části i přes jeden zásah inkasovalo dvakrát a hororová třetina byla rázem na světě. Liberečtí totiž prostřední dějství urvali ve svůj prospěch v poměru 6:1.

Navíc když si Znojmo nepohlídalo začátek třetí části, kdy na jejím začátku inkasovalo dvakrát, bylo definitivně po zápase. „Po nervózní první třetině jsem dokázali utkání zvládnout a výsledek jsme do poslední minuty kontrolovali,“ nechal se po utkání slyšet liberecký kouč Viktor Kolář.

Liberec tak udělal výrazný krok k naplnění svého předsezónního cíle. Ziskem tří bodů se odpoutal od dvojice pronásledovatelů a vytvořil si na ně čtyřbodový náskok. Naopak Znojmo svým nevýrazným výkonem jen vyvolalo vlnu dalších otázek o jeho bytí či nebytí mezi extraligovou smetánkou.

„Florbal hrát umíme, naše výsledky ze začátku roku nebyly náhodné. Jenže pokud budeme hrát tak, jak jsme hráli v Liberci, nemůžeme uspět. Psychika hráčů dostala další velkou ránu,“ dodal Šťasta.

Foto: Petr Faraga


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*