Centr první sparťanské pětice byl v zápase s Mladou Boleslaví hodně vidět. Jeho formace vstřelila všechny branky domácích vyjma přesilovkové trefy Križka. Sám Moravec Korába pokořil dvakrát. Bohužel, překonat se mu podařilo i výborně chytajícího Dřizhala, když si nešťastně srazil balónek do vlastní branky.
16. 2. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Dan Moravec: Chtěl jsem pobavit přítelkyni

 



Utkání bylo pro Spartu velmi důležité, jaký byl přístup celého týmu?
Menší novinkou bylo nacvičení přesilovky asi dvě hoďky před zápasem, což bylo určitě přínosem, i když při první přesilovce to tak nevypadalo. Ze druhé se Papírovi (pozn. red.: Radek Križko) podařilo trefit důležitý první gól. Co se týče přístupu, přišel mi zodpovědnější od všech hráčů už při rozcvičce, která byla ve větším tempu než ty předchozí, což nás nesrazilo na kolena hned v první třetině jako třeba v zápase s Chodovem.

Během krátkého úseku na konci první třetiny se od vás nejdříve smolně odrazil míček do vlastní branky, vzápětí jste však zaváhání napravil a vrátil svým barvám vedení. Celkem jste vstřelil v utkání branky tři, čím to, že se vám tak dařilo?
Bylo to asi tím, že se na mě přišla podívat přítelkyně. Chtěl jsem, aby se v hledišti moc nenudila. (smích) Jinak se mi poslední dobou celkem dařilo střelecky i na tréninku, tak jsem rád že se to projevilo i v zápase, i když jsem mohl vstřelit minimálně o dvě branky víc. Venca Culka mě našel několika nezištnými přihrávkami, které se mi bohužel nepovedly přesně zakončit.

Vítězství vás posunulo na vytoužené osmé místo. Jaký vývoj očekáváte v dalších kolech?
Teď nás čeká důležitý zápas v Havířově, který na jejich palubovce bude hodně těžký. Ale doufám, že potvrdíme stoupající formu z posledních zápasů a ukážeme, že Sparta do play-off patří. Náš největší soupeř z Ostravy se v současné době trápí, což nám hraje do karet, ale má poněkud jednodušší los než my. Takže je možné že se o osmém postupujícím bude rozhodovat až v posledním kole.

Sparta letos působí velmi nevyrovnaně, čím to podle vás je?
Nevyrovnané výkony jsou způsobeny, jak už jsem zmínil, špatným přístupem k úvodní rozcvičce. Už několik zápasů jsme zaspali v první třetině a ne všechny se nám podařili zdárně dotáhnout až do konce. Problém nám taky dělá koncentrace po celou dobu utkání, kdy občas na pár minut vypneme a to bývá často zlomové.

Pokud byste postoupili do play-off, je zde nějaký tým na který byste si nepřáli narazit či naopak byste jej chtěli ve vyřazovacích bojích vyzvat?
Jelikož bojujeme o play-off tak si nemůžeme moc vybírat. Já osobně bych nejradši do čtvrtfinále nastoupil proti loňskému mistru z Vítkovic. Letos jsme je už jednou doma na Podvinném mlýně dokázali porazit na nájezdy a u nich jsme s nimi hráli až do posledních minut pouze o jeden gól. Myslím si, že bychom je dokázali minimálně velmi slušné potrápit.

Foto: David Prouza, Petr Faraga


Autor: Jaroslav Berka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*