17. 5. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Práce dostala přednost. Kovářík si extraligu nezahraje, putuje do Králova Dvora

 



Kouč Jan Pazdera si ho vytáhl z Liberce a počítal s ním do základní sestavy. Na Czech Open pomohl Vinohradům k triumfu a v úvodu sezony pravidelně nastupoval. Jenže pak se ze sestavy prvoligového celku vytratil, důvodem bylo zaměstnání. Patrik Kovářík upřednostnil svou práci před florbalovou kariérou a nyní mění dres. Z Vinohrad putuje do Králova Dvora.

Kovářík přišel do Vinohrad během loňského léta. „Prvotním cílem, a to jak mým, tak celého týmu, bylo určitě postoupit do extraligy a vytvořit kostru nového týmu, který Honza úspěšně buduje,“ vrací se k předsezonním vyhlídkám šikovný obránce.

Vinohradští nenačali sezonu zrovna nejlépe. V play off však rozjeli parádní jízdu, která skončila až vytouženým postupem do extraligy. Tam se tým z Riegrových sadů probojoval po dlouhých osmi letech.

Kovářík už však do boje o extraligu nezasáhl. „Důvodem, proč jsem nezasáhl do play off a nakonec jsem se rozhodl přestoupit je, že v práci, kde jsem zaměstnaný jako obráběč, mi nařídili směnný provoz. A bohužel to se čtyřmi tréninky týdně nelze dát dohromady,“ dodává smířeně.

Patrik Kovářík ještě v dresu Liberce.

Patrik Kovářík ještě v dresu Liberce.

Extraligu si už zahrál v dresu Liberce a mohl si ji zahrát i ve Vinohradech, ze svých nároků však musel slevit. „Rád bych absolvoval přípravu a rád bych byl součástí týmu, ale vzhledem k tomu, že mi práce neumožní tolik prostoru a času na to, abych se zapojil do extraligy, tak jsem zvolil jinou cestu,“ naráží na svůj přestup do Králova Dvora.

Přestup se rodil bez komplikací. „Oslovil mě Michal Kubert, který zde působí už pár let. Dohodli jsme se celkem rychle hlavně díky skvělému majiteli Milanu Kršňákovi a také díky vstřícnosti Vinohrad,“ popisuje, jak k jeho přesunu došlo.

T.B.C. si v příštím ročníku zahraje třetí nejvyšší soutěž, tedy nově vytvořenou národní ligu. „Co se týče ambicí a cílů do sezony, tak mezi ně rozhodně patří umístit se co nejlépe, abychom nabrali sebevědomí pro play off a také abychom měli možnost výběru soupeře,“ myslí si.

Letos se Středočeši do boje o postup do 1. ligy nedostali. Pro příští ročník však Královédvorští myslí opět na nejvyšší příčky. „Králův Dvůr se pro nadcházející sezonu určitě netají tím, že chce hrát nejvýše a prát se o postup. Parta i kluci jsou skvělí a podmínky, které mají, by jim mohl závidět kdejaký prvoligový tým,“ chválí Kovářík nové prostředí.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*