20. 5. 2014 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Přestup Jelínka čeká na potvrzení. Vítkovice odchodu nebrání, budou ale jednat o ceně

 



Vítkovice jsou s odchodem Jana Jelínka smířené, transfer do Mladé Boleslavi ale ještě není dotažený. Na řadu přijdou jednání o ceně. I když je reprezentační kapitán volným hráčem, stále je registrován ve Vítkovicích a ty budou chtít odstupné.

O odchodu další z opor se vedení vítkovického klubu dozvědělo několik dnů po play off. Už v té době prosákly informace o tom, že jedna z hlavních vítkovických tváří chce opustit Ostravu.

„Férově jsme se domluvili a nebudeme mu nijak bránit v odchodu. Cením si jeho rovného přístupu a musím mu za celé Vítkovice poděkovat, co pro nás v minulosti udělal,“ říká Tomáš Krásný.

Jeho slova jsou poněkud v kontrastu s tím když se dozvěděl o přestupu bývalého vítkovičáka Petra Kološe do Mladé Boleslavi. „Toho jsme jako oslabení nebrali, už nebyl náš hráč. Ale mrzelo nás, že Petr nebyl vice trpělivý a neprojevil větší úsilí si práci také hledat a pak už nepočkal, až mu práci seženeme. Ale musím chápat, že chtěl už mít něco jistého,“ přiznává první muž vítkovického florbalu.

Jelínkův odchod ale není potvrzený matriční komisí. Na přestupních lístcích chybí podpisy obou klubů a Vítkovice očekávají vyrovnání. „Cena bude muset odpovídat tomu, že je to dlouholetý reprezentant, kapitán národního týmu a jeden z nejlepších obránců v extralize,“ říká Tomáš Krásný.

Částka, kterou si Vítkovice představují, tedy zřejmě vyšplhá do šestimístné cifry. Pokud by se kluby nedohodly, může jít transfer i k arbitráži. Vítkovické vedení zároveň mrzelo, že na jednání v rovině mezi kluby došlo až ve chvíli, kdy Billy Boys oznámili dohodu s Jelínkem. „Byl jsem překvapený, že Boleslav se vyjadřovala v tom směru, že jsou blízko dohody, přitom nás v té věci poprvé kontaktovali až poslední neděli,“ říká Tomáš Krásný.

I když je odchod Jana Jelínka téměř definitivní, mistrovský tým se oslabení nebojí. „Ztráta Honzy nás mrzí, ale letošní play off ukázalo, že jsme silní a budeme schopni vyhrávat i bez Honzy a vlastně i Petra Kološe,“ myslí si prezident Vítkovic.

Tomu po opojných týdnech oslav nastalo zase období tvrdé práce. Ví, že bude muset tým doplnit. „Přišel k nám Adam Delong, nejlepší letošní junior. Připravují se s námi Jiří Šebesta, vrátil se Adam Zbořil, zkoušíme Radima Ivana a ještě jednáme se dvěma obránci,“ vypočítává Tomáš Krásný. Jistotou je pak i návrat Marka Matejčíka. Přestupní období začne 1. července. A tehdy bude také nejdřív oficiálně potvrzen i přestup Jana Jelínka.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • fousek napsal:

    jenom doplním slova prezidenta klubu – vítkovice se obešly nejenom bez kološe a jelínka, ale také bez tokoše, suchánka a tomašíka. a v tomhle světle je třeba vidět i letošní úspěch vítkovic. o to cenější je tento výsledek pro mnohé kluky, mnohdy nespravědlivě opomíjené v odlesku výše jmenovaných, a neodpustím si možná jednu poznámku. byla to i jedna z velmi silných motivací těch „zbylých“ – dokázat tak svoje nesporné kvality. a také ještě jednou díky mrázovi a michalovi , bez nichž by si mohli všichni nechat jenom zdát…

Napsat komentář

*