/FOTOGALERIE/ Potvrdí Liberec místo v elitní osmičce nebo Ostrava zabojuje o play-off? To byla otázka, na kterou odpovědělo utkání jednadvacátého ligového kola v Liberci. Nakonec domácí uhájili těsné vítězství na Ostravou v poměru 4:3.
22. 2. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec poslal BiX do bojů o záchranu

 



Zápas začal velice opatrně, Ostrava se zatáhla a Liberec její obranný val marně dobýval. První šanci přinesla liberecká přesilovka, ale domácím střelcům se nevedlo. Když už se míček dostal do prostoru před brankou, s jistotou ho kryl Hudec brance Bixu.

V patnácté minutě byl ve vyložené pozici faulován Klucho Zezulkou. Hříšník byl poslán na za katr a ještě bylo nařízeno trestné střílení. Jenže Křenek profesorsky neproměnil. Následná přesilovka přinesla opět řadu šancí domácích, ale branka nepadla. Hosté se v podstatě v první třetině nezmohli na nic a když velké šance Nesměráka i Křenka zůstaly nevyužity, šlo se do šaten za bezbrankového stavu.

Ve druhé části hry se tempo trochu zrychlilo, přibylo i šancí. Hosté se více osmělili, ale pokusy Hanice i Daniše Ponomarev kryl. Až akce na jeden dotek po ose Tuhkanen – Sypták – Krupička skončila brankou a Liberec se ujal vedení.

Dvě minuty na to bylo srovnáno, když se z velkého brankoviště trefil Curney. Poté hosté ještě víc ožili a několikrát zle zahrozili před domácí brankou. Jejich rozjezd ale přibrzdil zbytečným vyloučením Kryžanek. Přesilovku domácí využili, když Nesměrák zužitkoval nahrávku Vojtěcha Krupičky. Domácí se opět neradovali dlouho. Za dvacet vteřin srovnal skóre Tomáš Daniš přesnou střelou pod břevno.

Na začátku třetího dějství domácí opět strhli vedení na svoji stranu. Křenek zatáhl míček za branku Bixu, zpětnou přihrávkou nahrál Hůzovi a ten se nemýlil. Jenže o chvíli později Nesměrák nedovoleně bránil pronikajícího ostravského hráče a byla na světě druhá penalta. Jenže Skácel při nájezdu netrefil branku, a tak se skóre neměnilo. Teprve Zezulkova teč před Ponomarevem přinesla srovnání skóre.

Přišlo ale další zbytečné vyloučení. Machalovův trest nalil krev do žil domácím, ale ani jednu z šancí se jim nepodařilo přetavit v kýženou branku. Teprve Štěpánek pěknou střelou od půlky zařídil opět vedení domácích.

Ti pak měli mírně navrch. Dvě minuty před koncem po oddechovém čase Ostravy hosté odvolali brankáře. Domácí dobře bránili, nenechali Ostravské nebezpečně zakončit, naopak Křenek a po něm Klucho dvakrát odpálili míček směrem k soupeřově brance. Ale ani jeden se netrefil, a tak hubená výhra 4:3 zajistila domácím účast v play-off. A protože Sparta vyhrála v Havířově, ostravský Bix si poprvé v historii klubu zahraje play-down.

FOTOGALERIE

Foto: Josef Zalabák


Autor: Vladimír Ježek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*