5. 6. 2014 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady hlásí další posilu. Štěpán Raiter si zahraje se svým bratrem

 



Tým z Riegrových sadů bude mít ve svém kádru bratrskou dvojici. Společně s Matějem Raiterem, který se podílel na postupu SKV do nejvyšší soutěže, bude v týmu působit také jeho mladší bratr Štěpán, jenž uplynulou sezonu strávil v Pardubicích a je odchovancem hradeckého florbalu.

Štěpána Raitera loni okouzlila vidina startu v nejvyšší soutěži. „Byla to pro mě velká premiéra, kterou jsem si maximálně užil. Šlo o nabídku, která se neodmítá, a tak v minulém roce dostal florbal přednost před vším ostatním,“ přiznává pětadvacetiletý obránce.

Postupem času však některé věci nabraly jiný spád. „Moje situace se však během roku rapidně změnila, a tak hlavním důvodem přesunu do Prahy je práce, která dostala přednost tentokrát i před florbalem,“ popsal důvod svého přesunu do Prahy.

O Raiterovy služby se ihned přihlásily Vinohrady, kde už dva roky působí jeho starší bratr Matěj. „Samozřejmě působení bráchy a dalších „Hradečáků“ v SKV hrálo roli a bylo to velkým lákadlem zahrát si zase po jejich boku. Přispělo to k mému rozhodnutí a věřím, že to bude fungovat. Moc se na to těším,“ naráží na fakt, že v SKV kromě jeho bratra působí ještě další odchovanci hradeckého florbalu – Lukáš Gregor a Jan Linhart.

A co si od svého angažmá v Riegrových sadech Štěpán Raiter slibuje? „Věřím, že to zde bude zase velká příležitost jak se herně posunout, a to mě láká nejvíce. Dále věřím, že jako tým budeme předvádět florbal se vším všudy, kádr na to určitě je,“ netají se.

A spolupráce s lodivodem Pražanů Janem Pazderou se nebojí. „Přestože od kluků vím, že přístup Honzy Pazdery je výjimečný a svérázný, tak ale je to výborný trenér a těším se na spolupráci s ním,“ dodal otevřeně.

SKV je jako nováček pasováno do role outsidera, Raiter zažil podobnou situaci i loni, kdy Pardubice také nebyly považovány za kandidáta na play off. „Vstupujeme do soutěže jako nováček, stejnou pozici jsem zažil loni v Pardubicích. A tato pozice není vůbec jednoduchá. Ale věřím, že když budeme makat dle rčení „jeden za všechny, všichni za jednoho“, tak je play off reálné,“ říká sebevědomě.

Vinohradští odstartovali přípravu 19. května. „Letní příprava je v plném proudu. Jinak nálada v týmu je výborná, ale máme před sebou ještě dlouhé měsíce tvrdé dřiny. Takže je třeba makat na plno, přesto občas s úsměvem,“ pousmál se.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*