1. 12. 2010 Reprezentace (1) KOMENTÁŘŮ

Bagáž vezou maséři. Na lodi stráví 27 hodin

 



Předvoj české florbalové reprezentace odjel do Finska už v úterý. Vybudovat hráčům i realizačnímu týmu zázemí vyrazili s předstihem maséři Bohdan Sezemský a Josef Pěčonka. A zvolili netradičně dlouhou cestu trajektem.

Tvrdé jádro realizačního týmu, které tradičně tvoří masérská dvojice Bohdan Sezemský a „José“ Pěčonka, se vydalo na cestu s dvoudenním předstihem. Po střechu naplněný bílý tranzit odvezl veškeré technické vybavení. Nechyběly masérské stoly, těžká bagáž, pití, nebo třeba i společenské obleky pro trenéry.

„Kalkulace letecké přepravy zavazadel pro nás byla příliš drahá a tak jsme zvolili netradiční cestu přes Rostock a pak trajektem do Helsinek. Jen cesta lodí ale trvá dlouhých 27 hodin,“ říká tisková spojka českých florbalistů Vilém Svoboda.

Sezemský s Pěčonkou započali svou pouť v úterý v pět odpoledne a ve čtvrtek nad ránem se vylodí v dějišti šampionátu. Pak zamíří připravit českou základnu, kterou bude po deset nocí Hotel Rantapuisto na předměstí Helsinek.

Tým se do Finska dopraví během čtvrtka ve dvou skupinách. Ze Švýcarska letí pětice Sikora, Chrápek, Ostřanský, Skalík a trenér Trnavský. Po poledni nabere z Prahy směr sever zbytek týmu. „Měli bychom se potkat po čtvrté odpoledne finského času a už na letišti se o nás postarají organizátoři šampionátu, kteří nás dopraví na hotel,“ líčí Svoboda.

V pátek má český tým v plánu dva tréninky a oba by se měly uskutečnit už v Hartwall Areně.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*