Utkání bylo pro obě družstva z kategorie povinných, nikoliv však důležitých. I proto například na domácí straně chybělo několik juniorů, kteří bojovali o víkendu o play-off a na druhé straně naopak chybělo spoustu opor, které se šetřily na nadcházející play-off. To jsou jedny z důvodů, proč utkání dopadlo, jak dopadlo.
2. 3. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

V bezvýznamném utkání Havířov přejel Boleslav

 



Zřejmě nejvíce zbytečný zápas z posledního kola Fortuna Extraligy se odehrál v Havířově, kde si vychytralí sázkaři mohli přijít na slušné peníze. Důvod je jasný. „Ze základní sestavy nám chyběla velká řada hráčů, jako je Petr Novotný a Ondřej Fojta, kteří jsou zranění. Ostatní jako J.Bouška, P.Bouška, P. Veselý, V. Veselý, Koráb a Cvrček se šetří na play-off,“ vypočítal ztráty ve své sestavě ex-havířovský Filip Heczko. Ten do rodného Havířova přijel a s ním pouze pár hráčů do pole.

I podle toho se celé utkání vyvíjelo. Úvodní část a vlastně celé utkání se hrálo otevřeně. První branky se diváci dočkali po vyloučení Varty, ale záhy vyrovnal Jurčík. V první třetině Havířov vždy tahal za kratší konec, a tak se do šaten šlo za stavu 2:3 pro Mladou Boleslav.

Druhá třetina byla však zlomová. „S devíti hráči jsme čekali, že to pro nás bude fyzicky náročný zápas a šli jsme do toho se zataženou obranou a vyčkávali na brejky. Ty nám taky třetinu a půl vycházely. Po druhé třetině už ale na nás byla znát únava a díky tomu se Havířov dostával do gólových situací a otočil tak průběh utkání,“ pokračoval v hodnocení mladý Heczko.

Mladá Boleslav prvně odskočila na rozdíl dvou branek, ale následně Havířov díky Jurčíkovi, respektive Kičerkovi srovnal stav a po brance Bezděčíka a gólu do šatny od Vydry se vývoj utkání zcela otočil. Na začátku třetí části navíc Pavel Kožušník jeden gól připravil a jeden sám dal. Havířov se tak dostal do bezpečného náskoku.

Pět minut před koncem zvýšil Kowal na hrozivých 9:4, ale laxní závěr havířovských florbalistů vedl ke zkorigování skóre ze strany Mladé Boleslavi na konečných 9:6. „Z mojí strany mě trošku mrzí, že už to byl zápas, ve kterém o nic nešlo, ale i tak jsme bojovali do posledních sekund a diváci kteří přišli, tak viděli hezký florbal,“ ohodnotil na závěr člen stříbrného výběru z juniorského Mistrovství Světa.

Foto: Ladislav Káňa


Autor: Jakub Kantor



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*