Základní část je nenávratně pryč, zahalila se totiž do stínu minulosti a aktuálně se skloňuje pouze jediné slovo. Jejím play-off, které už zítra odstartuje na čtyřech místech extraligové mapy. My se ale ohlédneme za základní částí dlouhodobé soutěže statistickým okem.
5. 3. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Nejsilnější je Tatran. Alespoň podle statistik

 



Statistikou, která je zřejmě nejsledovanější v každém sportu je tabulka střelců nebo kanadského bodování. To letos patřilo jedinému muži, který ho opanoval už po polovině sezony a ve druhé jeho části si vůbec nepohoršil, ba naopak. Jeho vítězem se stal chodovský tahoun Matěj Jendrišák, který získal šestapadesát bodů za osmadvacet branek a stejný počet asistencí. Druhý skončil s jedenáctibodovou ztrátou Michal Jedlička z Tatranu a třetí místo patří Petru Šochmanovi z Chodova, který se zároveň stal nejlepším střelcem základní části. Loňský vítěz Petr Skácel letos skončil sedmý.

Brankářům, kteří odchytali v základní části minimálně pět set minut vévodí střešovický Martin Zich před svým týmovým kolegou Tomášem Kafkou. Na třetím místě se z tohoto pohledu umístila mladoboleslavská jednička Jakub Koráb.

Nejproduktivnějším týmem, co se týče vstřelených branek, se stal Tatran s Mladou Boleslaví. Ty dokázaly nastřílet během dvaadvaceti utkání sto jednatřicet branek. Naopak mezi týmy s nejlepší obranou se řadí znovu Tatran, tentokrát s Vítkovicemi. Oba celky inkasovaly shodně jednasedmdesát branek.

Nejtrestanějším týmem extraligy se po základní části stala pražská Sparta, která nasbírala téměř sto čtyřicet trestných minut, naopak cenu fair-play si vysloužil tým Liberce. Stejně jako tomu bylo v minulosti, tak i letos dal v přesilovkách Tatran nejvíce branek. Ten také opanoval statistiku obdržených branek v početní nevýhodě. Tomu, komu ale patří prim v hraní oslabení jsou mladoboleslavští Sokolové. Ti v oslabení hned sedmkrát skórovali.

A aby nebylo statistik ve prospěch střešovického celku málo, byl i nejpilnějším, co se týče střel na branku. Ovšem ne nejúspěšnějším. Tím se stal pražský Chodov, jehož úspěšnost střelby se zastavila na hranici téměř dvaadvaceti procent.

Jako divácky nejatraktivnější se florbalovým fanouškům jevily zápasy Tatranu Střešovice. Na jeho utkání si v průměru našlo cestu 267 diváků. Na pomyslném druhém a třetím místě se umístily Vítkovice a SSK Future.

Foto: Petr Faraga


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*