Mladá vítkovická puška Patrik Suchánek má za sebou další vystoupení v dresu juniorské reprezentace. Na Euro Floorball Tour ve Finsku přispěl ke kvalitním výsledkům juniorské reprezentace a zapsal se i do statistik.
5. 11. 2008 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Patrik Suchánek: Mrzí mě prohraný duel s Finskem

 



Svými výkony v extralize jste si vysloužil pozvánku do juniorské reprezentace. S tou jste vloni získal stříbro na Mistrovství světa. Myslíte, že se dá na tento úspěch navázat?
Ano, je to pravda. V juniorské reprezentaci jsem podruhé, díky posunutí světového šampionátu. Jsem za to velice rád. Loňskou stříbrnou medaili zopakovat můžeme, musíme ale tvrdě pracovat a hrát jako jeden mančaft.

O uplynulém víkendu jste odehrál ve Finsku Euro Floorball Tour. Jaký byl tento turnaj z vašeho pohledu?
Euro Floorball Tour je velmi prestižní turnaj. Poměřili jsme síly s týmy, které jsou na špici. Odehráli jsme dobré zápasy s těmi nejlepšími a nezklamali jsme. Proto ho hodnotím pozitivně.

Skončili jste nakonec třetí. Jak vnímáte toto?
Třetí místo je dle mého názoru dobré. Mohli jsme být klidně i druzí. Stačilo by nám jen remizovat s Finy.

Proslýchá se, že v juniorské reprezentaci byla a je dobrá parta. Myslíte, že byste jednou váš loňský úspěch mohli zopakovat i v mužské reprezentaci?
Je to opravdu tak, v juniorech parta skvělá je. Srandy si užijeme dostatek. Nevím, zda bychom to mohli dokázat i v mužské reprezentaci. Ta je zcela jiná, než ta juniorská.

Kdo byl ve Finsku největším tahounem?
Podle mě to byl jednoznačně bývalý hráč střešovického Tatranu Adam Štegl. Angažmá ve Švýcarsku mu rozhodně prospělo.

Je něco, co vás s ohledem na turnaj mrzí?
Odehráli jsme velmi vyrovnaná a kvalitní utkání. Díky nim jsme získali opět spoustu zkušeností. Nejvíc mě mrzí prohraný duel s Finskem. Obdrženou branku jsme dostali patnáct vteřin před koncem. To je smůla.

Foto: Olli Laukkanen


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*