Čeští florbalisté za sebou zanechali na turnaji Tallin Cup dobrý dojem. V utkáních s papírově slabšími soupeři zvítězili a v zápase s Finskem v žádném případě nehráli druhé housle. Výběr reprezentačního kouče Zděňka Skružného tak pomalu a jistě dostává finální podobu.
15. 9. 2008 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Estonský turnaj splnil očekávání

 



„Zatím nám zbývají ještě tak tři otazníky nad složením obranných dvojic. Ani o kompletní podobě útoku zatím nemáme jasno. Stále řešíme tři až pět variant složení ofenzívy,“ sdělil oficiálním stránkám České florbalové unie lodivod české výpravy Zdeněk Skružný.

Doposud se národní tým soustředil na útočnou fázi. Tu podle slov hlavního trenéra jeho svěřenci zvládli. Už před odjezdem do estonského Tallinu tak Skružný předesílal, že se chce tentokrát zaměřit zejména na defenzívu. „Chtěli jsme si ověřit, jak jednotlivé obranné dvojice pracují přímo v akci. Všechny se ukázaly jako funkční, tudíž v tomto směru jsme s estonským turnajem spokojeni,“ pochválil nominované beky.

Na turnaji nešlo přeci jenom vše podle plánu. Vedení národního výběru mělo výtku zejména k utkání s domácím Estonskem. „Zápas s Lotyšskem jsme v obraně zvládli na výbornou, ale proti Estonsku se projevilo klasické české polevení po důležité výhře. Z utkání s Finskem jsem měl trochu obavy, ale hráči předvedli hodně dobrý výkon a nebýt zbytečných hrubek, mohl být pro nás výsledek ještě přijatelnější,“ ohlédnul se za třemi víkendovými zápasy Skružný.

Český národní tým teď čeká delší pauza před další generálkou na světový šampionát. Tou bude Euro Floorball Tour ve Finsku. Poslední turnaj se koná na přelomu října a listopadu. Pak už přijde jen závěrečné soustředění v Liberci a samotné Mistrovství světa.

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*