V odpoledních hodinách by mělo být jasno o jménu nového trenéra české florbalové reprezentace mužů, na svém zasedání o něm rozhode Výkonný výbor České florbalové unie. Bude to jeden z trojice Radim Cepek – Tomáš Trnavský – Zdeněk Skružný.
24. 2. 2009 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Nový trenér reprezentace: DNES ODPOLEDNE

 



Národní tým mužů neexistuje už více než dva měsíce, nemá totiž trenéra. Jméno nového lodivoda by se měli příznivci českého florbalu dovědět po sedmdesáti dnech bezvládí.

Po světovém šampionátu, který skončil v prosinci, vypršela smlouva tehdejšímu kouči Zdeňkovi Skružnému. Vedení českého florbalu však nástupce trenéra, který vedl český národní tým deset let, nehledalo. Intenzivní práce na tvorbě nového realizačního týmu začaly až v polovině ledna, reprezentace ale musela zrušit plánované soustředění. Ligovým týmům alespoň zbyl jeden volný víkend na přípravu před play-off.

Z původních pěti kandidátů, které reprezentační komise oslovila, zůstal ve hře jen jeden jediný. Čtveřice Petr Ďarmek, Radomír Mrázek, Luděk Beneš a Lukáš Procházka pozici hlavního kouče odmítla. Radim Cepek neřekl ne, ale zároveň naznačil, že by ještě rád pokračoval v aktivní hráčské kariéře. Po jednání s ním se najednou objevili i další dva kandidáti.

Reprezentační komise začala jednat se Švýcarem Saschou Brendlerem a také s Tomášem Trnavským. Švýcarský odborník kvůli své pracovní vytíženosti odmítl. Šef reprezentační komise Tomáš Vaculík se pak nechal i slyšet, že v úvahu připadá i nová jednání se Zdeňkem Skružným.

Skružného přitom reprezentační komise původně nechtěla znovu oslovit. Změna měla nastat zejména vzhledem jeho k velmi dlouhému působení u národního týmu.

Na jednání Výkonného výboru se tedy s největší pravděpodobností dostanou tři jména. Novým koučem reprezentace bude jeden z trojice Radim Cepek – Tomáš Trnavský – Zdeněk Skružný.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*