11. 12. 2010 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

S Čechy to není moc dobré, chybí jim sebevědomí, soudí zahraniční experti

 



S českým týmem to před zápasem o 3. místo moc dobře nevypadá. Tento názor alespoň sdílejí bývalé hvězdy florbalového nebe ze Švédska, Finska a Švýcarska. Soupeř výběru kouče Trnavského, Švýcaři, v semifinále se Švédy zanechal výborný dojem navzdory prohře 2:3. Naopak Češi nezvládli druhou polovinu zápasu s Finskem a prohráli vysoko 1:6. Zahraniční experti, které oslovil server florbal.cz, nedávají Fridrichovi a spol. v boji o medaili moc velkou šanci.

Češi ve svém semifinále s domácím týmem zahráli dobře jen polovinu zápasu, ve druhé části duelu už bylo možné sledovat jen finskou radost. „Možná šel český tým za poslední dobu trošku nahoru, ale v porovnání s Finy je to nesrovnatelné. Ti udělali daleko větší pokrok. Dříve jste rozhodně hrávali vyrovnanější partie,“ míní bývalý finský reprezentant a účastník čtyř světových šampionátů Ville Sandström, známý i z dresu Finnsty.

Vilhelm Sandström

„Češi hrají v obraně stejně jako ostatní týmy, ale dopředu je to pomalé a chybí nějaké překvapení. Švédi i Švýcaři jsou v ofenzivě lepší na balónku,“ myslí si spolukomentátor finské televize YLE.

Conny Vesterlund

Na komentátorském stanovišti švédské SVT4 sedí bývalý reprezentant a enfant terrible švédského florbalu Conny Vesterlund. Výkon Čechů na světovém šampionátu jej zatím zklamal. „Pokud mám mluvit upřímně, před dvěma lety v Praze jste mi přišli silnější a lepší. Asi mi tam chybí Radim Cepek,“ říká muž, který ještě před dvěma lety hájil dres stockholmského AIK. „Češi nejsou v ofenzivě dostatečně kreativní, mám pocit, že zápas o třetí místo vyhrají Švýcaři,“ myslí si účastník dvou šampionátů ve švédském dresu.

Každý zápas českého týmu bedlivě sledoval ze druhého patra Hartwall Areny bývalý gólman švýcarské reprezentace Mark Wolf. Ten je v Helsinkách v roli zpravodaje serveru swissunihockey.ch a trenérovi Berliatovi připravuje rozbor hry jednotlivých soupeřů.

Mark Wolf

Dnes dojde i na jeho postřehy. „Kdybych měl hodnotit Čechy celkově, není to moc dobré. Viděl jsem je většinou v zápasech, které se jim nepovedly. Proti Finsku ale ukázali, co umějí. A se Švýcarskem to bude určitě jiný zápas,“ říká diplomaticky Wolf.

„To, co Čechům chybí, je jednoznačně sebevědomí. A pak také zapálení pro národní tým. Ve Švýcarsku se říká, že když Češi obléknou národní dres, hrají třikrát lépe než v lize. Tentokrát mi to ale zatím nepřipadá,“ dodává jeden z prvních 5 členů florbalové Síně slávy.

Slova zahraničních expertů dosavadní výkony českých florbalistů podrobila těžké kritice. Možná to je o důvod víc, aby Češi v dnešním zápase o 3. místo dokázali, že na bronzové medaile přece jen mají.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*