6. 5. 2011 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Krutá třetí třetina a český kolaps. Do finále MSJ jdou Finové

 



Česká juniorská reprezentace si na mistrovství světa o zlato nezahraje, výběr trenérů Škubala a Mrázka ztratil dvoubrankové vedení 6:4 a nakonec podlehl Finsku 6:8. V souboji o třetí místo se mladí Češi střetnou v sobotu se Švýcarskem.

Češi nezačali vůbec dobře a jejich úvodní pasivitu potrestali Finové dvěma góly už v úvodu utkání. Dlouhou dobu to vypadalo v první třetině na debakl, neboť Seveřané drželi míček a tým v červeném skoro nebyl ve hře. Zlom však nastal po ojedinělém ofenzivním pokusu, kdy na gólmana Aaaltonena vyzrál Natov. Vzápětí věnoval tým Suomi Čechům přesilovku, se kterou gólově naložil Hájek. Finové dostali ještě jedno varování, se sirénou skóroval Vávra, jeho gól přišel podle sudích až po vypršení času.

Český výběr konec první třetiny nabudil a ve druhé části si začal věřit a naopak opadla finská suverenita. Regulérní branky se dočkal Marek Vávra, a i když Finové srovnali, další dva slepené góly Ondruška a Žďárského určily ráz dalšího průběhu zápasu. Finové dobývali českou obranu a museli čelit rychlým protiútokům. Dvougólové vedení do druhé přestávky uhájili Češi i díky efektnímu zákroku gólmana Kejíka v poslední sekundě prostřední části zápasu.

Jenže s poslední třetinou naložil český celek nejhůř, jak mohl. Finové vsadili vše na jednu kartu, usadili se u českého brankoviště a častou střelbou ohrožovali Kejíka. Vyrovnáno bylo už po pěti minutách poslední třetiny a rozhodující góly si vzal na starost Tuomas Iiskola.

Na český tým zbyl tak opět zápas o bronz se Švýcarskem, i když k finále nebylo daleko.

MS juniorů 2011 (Weissenfels, Německo)

Semifinále:
Česká republika – Finsko 6:8 (2:2, 4:2, 0:4)

Branky: 17. Natov (Marvánek), 20. Hájek (Veltšmíd), 22. Vávra (Veltšmíd), 32. Ondrušek (Dóža), 33. Žďárský (Natov), 39. Dóža (Vávra) – 1. Iiskola (Raikamo), 8. Raikamo (Turula), 29. Raikamo (Kaartinen), 36. Pietilä (Kailiala), 43. Sokka (Mäkelä), 45. Kailiala, 50. Iiskola, 52. Iiskola (Kailiala). Rozhodčí. Boström, Hammerin (Švéd.). Vyloučení: 1:2. Využití 1:1.

Sestavy:
ČR: Kejík – Šutko, Veltšmíd, Hubálek, Marvánek, Čihák, Holčák – Natov, Mayer, Žďárský – Matúš, Kašpar Hájek – Ondrušek, Vávra, Dóža – Stuchlík, Koutný, Strachota.
Finsko: Aaltonen – Salo, Turula, Savonen, Salminen, Savinainen, Lehtivuori, Lehtonen – Raikamo, Kaartinen, Johansson – Iiskola, Sokka, Fagerholm – Rantala, Hulkkonen, Kailiala – Pietilä, Mäkelä.

Druhé semifinále:
Švédsko – Švýcarsko 8:5 (3:1, 2:1, 3:3)
Branky: 27. a 47. Sjögren, 10. Johansson, 13. Stenmark, 18. Karlsson, 29. Kjellbris, 43. Jirebeck, 56. Lieback-Asp – 20. a 24. Pillichody, 45. a 54. Hummer, 56. Ledergerber.

Zápas o 5. místo:
Lotyšsko – Slovensko 7:4 (2:0, 3:1, 2:3)

Zápas o 7. místo:
Estonsko – Norsko 9:3 (2:1, 3:1, 4:1)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*