Mladá puška Havířova Michal Šmída patřil k produktivním hráčům i v prvních dvou zápasech play-down. Na půdě Pardubic ale havířovský celek ani jedno utkání nezvládl, přesto si věří v záchranu v prvním kole.
10. 3. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Michal Šmída: Je v našich silách sérii otočit

 



Havířov podruhé v historii hraje play-down, po dvou prohrách v Pardubicích situace nevypadá vůbec růžově. Můžete nám přiblížit obě utkání?
Oba duely byly strašně moc vyrovnané a rozhodovaly fakticky maličkosti. V prvním zápase to byla moje chyba kdy jsem z brejku nedal gól a z protiútoku jsme inkasovali branku na 1:2. Poté šla na hřiště druhá lajna a dostala gól na 1:3.

Série se přesouvá do Havířova, s čím chcete jít do těchto utkání?
Do utkání chceme hlavně nastoupit s tím, že musíme vyhrát a hlavní prioritou bude stoprocentní nasazení hráčů. Určitě i výhoda domácího bude hrát v náš prospěch. Myslím si, že po tak vyrovnaných výsledcích není ještě nic ztraceného. Podle mého rozhodne až pátý zápas.

Jaká je vůbec atmosféra v kabině?
V kabině to je v pohodě. Rozdíl by možná byl, kdyby nás Pardubice přejely na celé čáře, ale to se nestalo. Celý tým věří v obrat v sérii.

V čem je hlavní síla Pardubic?
Hlavní síla Pardubic je v důrazu a tahu na bránu. Jinak jsou síly téměř vyrovnané. V zápase jsme o ten kousek lepší, ale trápí nás to, co celou sezonu. Nedáváme góly.

Jak to vidíte na opačném konci pelotonu?
Strašně moc fandím klukům z Chodova a Vítkovic. Jenže zatím to vypadá na tradiční finále posledních let. Budou v něm Vítkovice s střešovický Tatranem.

Foto: Ladislav Káňa


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*