26. 1. 2012 Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Anderson se v 31 letech vrací. Bude nejstarším z Tre Kronor

 



Se Švédy slavil dva tituly mistrů světa a měl by být nyní jedním z těch, kteří vrátí  kolébce florbaluzašlou slávu. Nominaci na únorový Finnkampen dostal i veterán Johan Anderson. Forvard Jönköpingu přiznává, že na prosincovém šampionátu by rád hrál.

„Mistrovství světa je jeden z mých nových cílů. Asi to nemůže být jinak, když dostanete novou šanci,“ řekl Anderson serveru innebandymagazinet.

Anderson býval velmi uznávaným hráčem, poprvé slavil titul mistrů světa v roce 2002 a u obhajoby v roce 2004 vedl Švédy jako kapitán. To se hrálo ve Švýcarsku a ve finále si tým Tre Kronor poradil s Čechy.

Jenže když po sezoně 2006/07 opustil Švédsko a zamířil do švýcarského Alligator Malans, ztratil se z očí. Švédové mezitím vyklidili trůn mistrů světa, Andersonův domovský Jönköping sestoupil z elitní soutěže a začal se topit v dluzích.

Johan Anderson

Patron klubu se ale rozhodl, že pomůže k návratu na výsluní. JIK už zase hrají v elitě a Anderson válí i mezi tou nejsilnější konkurencí. V devatenácti zápasech nasbíral 48 kanadských bodů a poutá na sebe pozornost. Jönköpingu sice zřejmě play off unikne, hvězda ale opět začala svítit.

„Jsem rád, že jsem dostal pozvánku. Mluvil jsem hodně s Janem-Erikem Vaarou, známe se dlouhá léta. Nominaci mi zdůvodnil tím, že jsem měl dobrou sezonu a dělal hodně bodů,“ přiznal Andreson.

Švédská nominace na Finnkampen se obešla bez několika tradičních jmen zkušených borců z posledních let. Anderson je nyní nejstarším hráčem švédské reprezentace.

„Díval jsem se na nominaci a je docela zajímavá. Šanci ukázat se dostane několik mladých hráčů. Někdo se zkušenostmi sice chybí, ale já už jsem samozřejmě taky něco zažil. Tak doufám, že trochu přispěju rutinou, klidem a tu vysokou úroveň mezinárodních zápasů zvládnu. Dlouho jsem taková utkání nehrál,“ řekl Johan Anderson.

Kdo ví, třeba se s jeho návratem opět vrací zlatá doba švédského florbalu. Nový kouč Švédů Jan-Erik Vaara nemá jiné, než nejvyšší ambice.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*