Lucie Veselá posílila Bohemians
28. 8. 2014 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

ELITE je bez trenéra a kapitánky. Ale chceme do TOP 4, říká Stanislav Richter

 



Pražské ELITE je posledních pár let dravou štikou extraligy, která dokáže, díky několika zajímavým transferům, pořádně potrápit favority. Letos by „vosy“ chtěly konečně proniknout do nejvyšších pater tabulky. Tým ale prošel změnami v hráčském kádru, odešla kapitánka Lucie Veselá a skončil kouč Jaroslav Jelínek. Naopak posily klub loví na Slovensku a v Polsku.

O další útok na přední příčky se ELITE pokusí pod vedením nového trenéra. „Udělali jsme změny v realizačním týmu, ve kterém Jarda Jelínek nefiguruje, domluvili jsme se na tom, že skončí jako trenér A týmu, důvody nebudeme, po vzájemné dohodě, komentovat,“ uvedl pro Florbal.cz prezident klubu Stanislav Richter.

O Jelínkově náhradě se jedná. „Momentálně u týmu funguju já, společně s Tomášem Velechovským, situace je taková, že jsme oslovili dva trenéry, se kterými budeme jednat,“ říká nejvyšší muž oddílu.

Už dříve tým oznámil odchod brankářky Měrkové a obránkyň Staré s Ziminou, které nakonec všechny skončily v Herbadentu. „Bohužel ještě máme dva odchody do Bohemians, v podobě Lucie Veselé a její jmenovkyně Šindelářové,“ informuje Stanislav Richter o odchodu kapitánky týmu.

V kolonce příchodů najdeme slovenskou obránkyni Ninu Kodhajovou z Chodova a mladou pušku v podobě Anny Sukové ze Slávie Plzeň. U Sukové je ale situace poněkud zamotaná. „Anička už je naší hráčkou, přišla před Czech Open, ale úplně čerstvě s námi jedná Herbadent o jejím přestupu k nim,“ vysvětluje Stanislav Richter.

Útok ale přeci jen posílí. „Ještě máme posilu v podobě Veroniky Rybičkové z Českých Budějovic, o dalších posilách nyní ještě jednáme,“ hlásí Richter příchod posily, která si výkony na Czech Open vysloužila pozvánku do reprezentace.

Po nových hráčkách se ELITE rozhlíží v zahraničí, na slovenských serverech se spekulovalo o příchodu obránkyně mistrovského Tvrdošína Viktórie Bobotové. „V jejím případě jsme domluveni, nicméně EuroFloorball Cup odehraje ještě za Tvrdošín,“ potvrzuje Stanislav Richter, že slovenští žurnalisté vedle nemířili.

Za elite youngsters pak Czech Open odehrála polská reprezentantka Justina Florczak. „S Justinou komunikujeme, pokud by měla zájem hrát v Česku, tak má u nás dveře otevřené, je to velmi zajímavá hráčka, nicméně, přestup ze zahraničí je vždy složitější,“ říká otevřeně prezident ELITE.

„Vosy“ měly vždy vysoké ambice a ani letos tomu není jinak. „Chceme být do čtvrtého místa, uděláme maximum pro to, abychom se poprali o přední příčky,“ odhodlaně hlásí dočasný kouč.

Czech Open, v rámci kterého porazilo ELITE třeba Bohemians hodnotí po vypadnutí ve čtvrtfinále se Slovenskem spíše negativně. „Bezprostředně po utkání to bylo velké zklamání, byli jsme dvě minuty od semifinále a dopadlo to, jak to dopadlo, před turnajem bych čtvrtfinále hodnotil jako velký úspěch, nyní to bereme spíše jako neúspěch,“ upřímně odpověděl Stanislav Richter.


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*