31. 1. 2012 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Tomašík má nového spoluhráče. Vrátil se Carlbom. Ten, který nosil číslo 100

 



Severský Dalen na poslední chvíli posiluje: do týmu se přijde bývalý hráč klubu a kanonýr Andreas Carlbom. Třicetiletý forvard hrál naposledy za druholigový Team Thorengrupen, v poslední den přestupního období se ale rozhodl pro návrat.

Carlbom byl v Thorengrupen kapitánem a lídrem, ve 13 zápasech nasbíral 40 kanadských bodů a držel tým v horních patrech tabulky. Jeho celek se ale už jen stěží popere o postup do elity, a tak nakonec přijal nabídku k návratu. „Je to pro mě dobrá příležitost zakončit sezonu. Asi bych nechtěl do Dalenu odcházet, kdyby můj tým měl naději hrát o 1. místo. Ale teď tomu tak není, Granlo už vede už o hodně bodů,“ vysvětlil Carlbom.

Dříve byl populární i díky tomu, že na zádech nosil číslo 100. „To teď asi můžu vyloučit, tehdy to byla záležitost sponzora,“ smál se. Jedním ze sponzorů Dalenu totiž bývala taxislužba s telefonním číslem 100100 a odtud vzešel nápad, že Carlbom bude hrát se stovkou na zádech.

Zatímco Carlbom se poprvé zapojil do tréninku, Milan Tomašík sledoval zprávy o nové posile na dálku z Česka. Absentoval už v posledním utkání s Linköpingem kvůli poslední zkoušce ve škole a do Čech přiletěl s předstihem. „Mluvilo se o tom delší dobu, ale všichni mě ujišťovali, že se ho vedení už párkrát ptalo a Andreas nevěděl. Takže je to menší překvapení, ale příjemné. Viděl jsem ho párkrát hrát ve 2. lize a docela válel,“ přibližuje Milan Tomašík, hráč severského týmu.

Oproti začátku sezony se Tomašíkova situace změnila k lepšímu. A Carlbomův příchod by snad neměl pozici českého forvarda ohrozit. „Teď jsem vynechal jeden zápas a doufám, že mou situaci v týmu to nezmění. A když jo, budu muset ještě víc dřít a přidat. Ale od začátku roku hraju ve druhé lajně na centru s Pederem Bodénem a Christianem Hjortem,“ líčí Tomašík.

Jediného českého hráče ve švédské Superlize nyní čeká přesun do Berouna na sraz reprezentace. Poté se opět vrátí do Umeå, Dalen čeká 12. února, tentokrát už i s Tomašíkem a Carlbomen důležitý zápas ve Warbergu. Klub, který třikrát vyhrál pražský Czech Open, ještě nemá účast v play off jistou.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*