12. 9. 2014 Reprezentace (4) KOMENTÁŘŮ

První díl Challenge vyhráli Švédové, Finy porazili 6:1

 



Letošní Sweden-Finland Challenge má za sebou první zápas. Do tradičního předsezónního měření sil mezi dvěma nejúspěšnějšími zeměmi florbalové historie vstoupili lépe domácí Švédové, kteří zvítězili 6:1. V brance vítězů zazářil zkušený Patrik Aman.

První polovina dvojzápasu se letos odehrála ve švédském Malmö, druhá čeká oba týmy v neděli ve finském Vantaa. Úřadující mistři světa nakonec využili výhody domácího prostředí a porazili své rivaly rozdílem třídy.

Na první gól přitom bezmála 1500 diváků čekalo dlouho, přesně do poloviny zápasu. V čase 30:01 se trefil po přihráce Nilssona Malmström, po dalších třech minutách si oba hvězdní útočníci svoje role obrátili a Švédové rázem vedli 2:0. Finové sice snížili Talvitiem, do konce třetiny ovšem gólmana Ikonena prostřelil ještě Stenberg.

V posledním dějství už k radosti domácího publika stříleli góly pouze hráči Švédska. V 51. minutě se prosadil obrovitý obránce Nilsbert. Snahu o návrat do zápasu si poté zkomplikovali Finové sami, dvě vyloučení Suomi totiž potrestali svými druhými góly v utkání Malmström a Stenberg a o vítězi bylo rozhodnuto.

Finové bez obou Kohonnenů a dalších opor nedokázali najít recept na ostříleného gólmana Patrika Amana a šanci na reparát budou mít v nedělním utkání na domácí půdě. Reprezentace žen odehrají svůj první zápas dnes od 19:00.

Švédsko – Finsko 6:1 (0:0, 3:1, 3:0)
Branky: 31. Malmström (Nillson), 34. Nilsson (Malmström), 40. Stenberg (Samuelsson), 51. Nilsberth (Stenberg), 55. Malmström (Enström), 58. Stenberg (Samuelsson) – 38. Talvitie (Piha). Rozhodčí: Bjorn Aksel Henriksen – Jan Magnar Ingebrigtsli (oba Norsko). Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0.


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*