Dlouhou dobu okolo Pavla Bruse kroužily zahraniční týmy. Po skončení minulé sezony měl na stole nabídky švýcarského Churu a Usteru, finského Koo-Vee a norského Tunetu a po akademickém mistrovství světa i z Umea City ze švédské Superligy. Nakonec ale zvítězil Nokian KrP ze Salibandyliigy.
3. 6. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Brus do Švédska nepůjde, zvolil finskou Nokii

 



Pavel Brus dlouhou dobu zvažoval, že by zůstal ve Vítkovicích, nezdar z poslední sezony, kdy jeho týmu protekl titul doslova mezi prsty.
„To se nedá nazvat zklamáním, ale spíš rozhořčeností. Hned druhý den po finále jsme na sebe byli tak strašně naštvaní,“ říká Pavel Brus.

Pokud by loni Vítkovice triumfovaly, asi by se mu odcházelo jednodušeji. „Ten titul byl hodně blízko. A já, pokud jsem chtěl odejít, tak s pocitem dobře odvedené práce,“ řekl. Přesto se k nové cestě na sever rozhodl.

„Už jsem to oznámil vedení klubu. Pan Sedlák tu informaci vzal, i když nerad. Není to sice podepsané, ale už jsem se rozhodl. Měl bych tam letět během června a vše dorovnat,“ řekl Pavel Brus serveru florbal.cz.

Přednost tak dostala liga úřadujících mistrů světa pře možná prestižnější švédskou Superligou, kde měl velký zájem tým Umea City. „Švédsko je Švédsko. Je tam samozřejmě dobrá liga, ale po tom, co jsem si zjišťoval o městě a o tamní ekonomické situaci už to tak růžově nevypadalo. Také podmínky, co mi v Umea nabídli, nebyly úplně to, co jsem si představoval. Zato Nokia se starala každý den. Volali, psali, a bylo cítit, že mají obrovský zájem, abych za ně hrál,“ vysvětluje český reprezentační obránce. Nabídka z Finska přitom chodila do Ostravy rok co rok. Brus v Tampere zanechal při svém prvním zahraničním angažmá v Gunners dojem. Zájem mělo původně Koovee, ale nakonec dostala přednost nedaleká Nokia.

„Nokia mi nastavila takové podmínky, které jsem ve florbale ještě neměl. Dohodli mi takovou práci, kde zůstanu v oboru se svou školou,“ říká Pavel Brus.

S týmem Nokian KrP se bude připravovat i exvítkovický Fin Turkka Lehtinen, je tedy pravděpodobné, že se oba spoluhráči opět potkají v jednom dresu.
„To není jisté. Ture říkal, že ještě není rozhodnutý. A to ani po mém příchodu. On hledá motivaci. Chtěl by, ale říkal, že to nejdřív zkusí na kempu, jak to půjde a teprve potom se rozhodne,“ přibližuje Pavel Brus situaci okolo Turkky Lehtinena.

Reprezentační obránce je v Nokii dohodnutý na angažmá dlouhém jednu sezonu. „Do ciziny se na delší období snad ani nepodepisuje,“ říká Pavel Brus. S Vítkovicemi se tak pokusí napravit finálový nezdar nejdříve za rok.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*