V ČPP Aréně se v neděli nedohrála extraliga žen
22. 9. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vlhkost ukončila utkání v Ostravě. Problém musíme okamžitě vyřešit, říká Rolf Franke

 



Hráčky Ostravy a Olomouce stihly odehrát pouze první třetinu, poté sudí Podlesný s Petříkem utkání v ostravské ČPP Aréně raději ukončili, aby na kluzkém povrchu nepřišly ke zranění další hráčky. Problém s vlhkostí není nový, nicméně šéf klubu Rolf Franke prohlásil pár minut po ukončení utkání razantně: Problém musíme okamžitě vyřešit.

Branka nepadla za 20 minut žádná, zdravotní služba byla v permanenci skoro pořád, krkolomné pády postihovaly hráčky jako na běžícím páse, zraněním to odnesly olomoucké Vysloužilová se Zamazalovou.

Před druhou třetinou se tak pořadatelé snažili něco vymyslet, sudí Podlesný s Petříkem ovšem po třiceti minutách čekání utkání raději ukončili, ke spokojenosti obou stran. „Je to problém, který musíme okamžitě vyřešit, už jsem hovořil s člověkem, který se problematikou zabývá a podívá se nám na spodní podložku haly, jestli z ní voda neutíká,“ řekl florbal.cz zhruba 15 minut po předčasném konci utkání šéf domácího klubu Rolf Franke.

Vysoké teploty a vlhkosti si nešlo nevšimnout. „V hale bylo nějakých 24 stupňů, přičemž my bychom chtěli, aby tam bylo nějakých 18, 19, protože takto se samozřejmě posune nahoru rosný bod,“ popisuje Franke.

Kouč Ostravy Jakub Robenek byl za ukončení utkání rád. „Dnešní problém to není, obecně je problém, když prší, bohužel je tady nějaký prach, přes který nejde hrát, shodli jsme se na tom, že pokud bychom utkání dohráli, tak by výsledek stejně nebyl regulérní,“ tlumočil stanovisko účastníků.

Sám věří, že se problém s odvětráváním haly co nejrychleji vyřeší. „Doufám, že to prospěje tomu, aby se s halou začalo něco dělat, je v reklamaci, firma zjišťuje, kde z haly teče, ale zatím se to nikam nepohnulo,“ pokrčil rameny.

Situace tak v neděli vygradovala až v ukončení extraligového utkání. „Až se nám to stane na tréninku, tak ten trénink bude k ničemu, už před týdnem při Poháru České pojišťovny se zápasy přerušovaly, a to hrály jenom holky, kdyby tady byla extraliga mužů, tak si myslím, že to je mnohem větší problém,“ myslí si domácí lodivod.

Hostující Simona Kabeláková tak prožila poněkud bizarní premiéru v novém týmu, který navíc hned vedla jako kapitánka. „Ještě jsem to nezažila, je škoda, že s tím nikdo zatím nic neudělal, už na Ostrava Cupu se nám tady málem zabily 2 hráčky. Pořád je tady vlhko, klouže to fakticky jako sviňa, máme zraněné, takhle to nemá cenu. Za ukončení jsem ráda…“ zhodnotila situaci.

O víkendu se v hale hrála nižší soutěž mužů, G2 liga juniorů, ale problém postihl jen ženské utkání. „Jsou věci mezi nebem a zemí, které se prostě stanou. Stejně tak jako se něco podobného stalo teď v Brně na hokejové extralize, stalo se a vyřešíme to,“ vyhlásil Franke.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*