Havířovský klub přichází o svou největší hvězdu. Dres havířovského klubu, který v uplynulé sezoně nezvládl boje play down v nejvyšší české soutěži, svléká modla jménem Pavel Kožušník.
27. 7. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Torpedo pláče. Odchází ikona jménem Pavel Kožušník

 



Pavel Kožušník patří bezesporu mezi největší stars, které vzešly z líhně severomoravského klubu. Je nejstarším z rodu Kožušníků a zatím také nejúspěšnějším. Jen za reprezentaci nasbíral okolo sedm desítek startů v nichž zaznamenal zhruba osmdesát kanadských bodů.

K florbalu se Kožušník dostal až po dovršení plnoletosti. Při přechodu z juniorky do mužů v havířovském hokejovém klubu se rozhodl pověsit brusle na hřebík a začal se plně věnovat florbalu.

Má za sebou i švýcarské angažmá a několik individuálních ocenění. V roce 2006 získal ocenění pro nejlepšího florbalistu domácí scény, navíc dokázal dosáhnout na sedmé místo v prestižní anketě novinářů a trenérů v anketě o nejlepšího florbalistu světa.

Nyní bude Kožušník oblékat dres klubu SK Stonava, který hraje Moravskoslezský přebor mužů. Podle zákulisních informací ale Kožušník neodchází nadobro. Pokud by se Havířov pral v první lize o mety nejvyšší, mohl by se v dresu Torpeda znovu objevit.

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*